Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Dali Oberon 9

Luidspreker

De Oberon 9 is de nieuwste en grootste luidspreker uit de Oberon lijn.Veel vermogen en serieuze hifi-technologie. Deze luidspreker geeft je punch, zonder dat je de detail... Verder lezen

€ 1099,00 per stuk en incl. BTW.
 • Levertijd
  Dark Walnut: 8-12 werkdagen
  Black Ash: 8-12 werkdagen
 • Alleen bij ons 5 jaar garantie!
 • Retourneren binnen 14 dagen mogelijk.
 • Wij zijn officieel Dali dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (424 beoordelingen).

Specificaties van de Dali Oberon 9

Type luidspreker 3-weg vloerstaande speaker
Gevoeligheid 90,5 dB
Aanbevolen vermogen 25 - 200 W
Impedantie 4 Ohm
Crossover-frequentie(s) 780 Hz, 3400 Hz
Aantal speakerunits 4
Afmetingen (H x B x D) 1117 x 336 x 406 mm
Gewicht 37 kg
Overige 2 x 23 cm Basunits
Kleur Black Ash, Dark Walnut
Garantie 5 jaar

Over de Dali Oberon 9

De Oberon 9 is de nieuwste en grootste luidspreker uit de Oberon lijn.
Veel vermogen en serieuze hifi-technologie. Deze luidspreker geeft je punch, zonder dat je de detaillering mist

De Dali Oberon 9 is een krachtige vloerluidspreker met echt hifi-geluid en een basweergave die je huis laat trillen. Als je graag veel body in het geluid zoekt is dit een schitterende oplossing voor een acceptabele prijs.

De nieuwe Oberon 9 vloerstaande luidspreker is aanzienlijk gegroeid in vergelijking met de Oberon 7 en heeft twee basdrivers van bijna 23 centimeter groot, die de funfactor vergroot.

De Oberon 9 is een drieweg basreflex luidspreker met de kantelfrequenties op 780 Hz en 3,4 kHz. De gevoeligheid is 90,5 dB (2,83 Volt / 1 meter). De nominale impedantie is vier Ohm. De afmetingen zijn 1117 x 336 x 406 millimeter (H x B x D) en hij weegt ruim 37 kilogram.
 

Reviews van de Dali Oberon 9

Heeft u ervaring met de Dali Oberon 9? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

 • J Cornelese

  Sinds enige maanden ben ik in het bezit van een stel Dali Oberon 9 luidsprekers. Ze maken onderdeel uit van een stereo-set die verder bestaat uit een NAD C 338 versterker, een NAD PP2e phono voorversterker, een NAD C 538 CD-speler en een Onkyo CP-1050 platenspeler met een Ortofon 2M Blue element. Ik ben zeer tevreden met de prestaties en het geluid van de luidsprekers. Alle toonsoorten, van het hoog tot aan een zeer diep laag, komen duidelijk en helder gedefinieerd naar voren. In vergelijking tot het geluidsbeeld van mijn voorgaande luidsprekers, een set tweeweg Castle Conway-3 speakers, is het geluid meer ‘analytisch’, waar de Castle’s eerder een ‘warm’ geluid afgaven. Mijn dochter vindt de Dali’s daarom eigenlijk ook killer en minder prettig klinken en is erg blij met de Castle’s die nu in haar huis staan. Zelf kan ik het beter gedefinieerde geluid van de Dali’s echter juist zeer waarderen, vooral bij het beluisteren van klassieke muziek, waar de verschillende partijen, stemmen en instrumenten nu in het geluidsbeeld aan te wijzen zijn alsof je live bij de uitvoering zit. Luisterend naar Jazz en popmuziek ontdek ik baspartijen die mij eerder nooit zijn opgevallen. Dat bijvoorbeeld mijn luidsprekers bij het nummer Xanny van Billie Eilish nu niet meer klinken alsof ze kapot gaan, maar in plaats daarvan een bas laten horen die van onder de grond lijkt te komen, is mooi meegenomen. In veel reviews op het internet lees ik dat de Oberon 9 luidsprekers een zwaardere versterker nodig zouden hebben. Misschien geldt dat wanneer je de muziek op vol volume af wilt spelen, maar bij beschaafd gebruik van de volumeknop voldoet de niet al te zware NAD C 338 prima als versterker. De behuizing is simpel, rechttoe-rechtaan, zonder poespas. De vooraf standaard gemonteerde voet is handig. Als je op zoek bent naar luidsprekers die een orkest, maar ook een Jazzband of pop-band met een grote mate van levensechtheid in je woonkamer tot leven kunnen laten komen, daar geld voor over hebt maar ook weer geen kapitalen, dan zijn de Dali Oberon 9 speakers ten zeerste aan te raden.

Schrijf een review over de Dali Oberon 9

Heeft u ervaring met de Dali Oberon 9? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Dali Oberon 9
Terug naar boven.