Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Jaren vijftig: Oprichting van Math Stassen NV

Jaren vijftig: Oprichting van Math Stassen NV

In 1955 begonnen Math Stassen en Chr. Stassen het ingenieursbedrijf Math Stassen NV. Dit bedrijf was gespecialiseerd in elektrische installatie, automatisering, kabelbediening en draadloze besturing. Math Stassen en Chr. Stassen merken de afwezigheid van verkoop van apparatuur aan de consument op. Zodoende wordt in 1959 het pand aan de Vleesstraat in Venlo gekocht.

Jaren zestig: Opening in de binnenstad van Venlo

Jaren zestig: Opening in de binnenstad van Venlo

Na een ingrijpende verbouwing wordt dit pand in 1964 geopend en hier wordt de verkoop van apparatuur gerealiseerd. Dit was het begin van hifi verkoop onder de naam Stassen Hifi.

Jaren zeventig: Grote renovatie bedrijfspand

Jaren zeventig: Grote renovatie bedrijfspand

Door de snelle groei van het bedrijf werd er in 1970 gereageerd door wederom een verbouwing. Het pand werd uitgebreid met zeven verdiepingen en een lift. Door de extra ruimte kon Math Stassen BV haar klanten nog betere service bieden om de juiste keuze te maken. De verschillende verdiepingen zorgden ervoor dat klanten continu in verbazing vielen over de mogelijkheden die Math Stassen BV te bieden had.

Jaren tachtig: Palazzo luisterkasteel

Jaren tachtig: Palazzo luisterkasteel

In 1974 werd het oude postkantoor van Tegelen gekocht. Met dit pand kon Stassen Hifi de klant nog meer verrassen, door de luisterruimtes in te delen als de woonkamer bij de klant thuis. Door de nationale snelle groei van het pand en de naam Palazzo, werd er in 1980 een grote persconferentie gegeven waarbij nieuwe producten werden gelanceerd.

Jaren negentig: Verdere specialisatie en start van het internet

Jaren negentig: Verdere specialisatie en start van het internet

Stassen Hifi bleef zich verder specialiseren op het gebied van innovatie en kwaliteit in de hifi markt. Door onverwachte problemen in 1994 en 1995 door wateroverlopen werd Stassen Hifi een halt toe geroepen. De panden werden wederom volledig gerenoveerd waardoor Stassen Hifi in 1998 mede door de toetreding op internet weer direct internationaal bekend werd. Door de internationale bekendheid werden klanten van buiten Nederland attent gemaakt op Stassen Hifi. Zodoende kwamen klanten in contact met de uitzonderlijke service en kwaliteit die Stassen Hifi te bieden had.

Jaren nul: Uitbreiding van de werkzaamheden

Jaren nul: Uitbreiding van de werkzaamheden

In 2006 wordt in de regio Düsseldorf een opslagruimte gekocht om snellere levering, een groter assortiment en lagere prijzen te garanderen. In 2008 wordt het pand aan de Vleesstraat in Venlo gesloten voor een grote renovatie. Om de klanten te informeren over de verhuizing van de verkoop van apparatuur naar Tegelen wordt het grootste touchscreen van Nederland geplaatst in één van de etalages. Met dit touchscreen worden klanten op de hoogte gehouden van ontwikkelingen van Stassen Hifi en de hifi markt.

Jaren tien: Klaar voor de toekomst

Jaren tien: Klaar voor de toekomst

In 2012 is het dan zover en worden zowel het 7 verdiepingen tellende pand in Venlo als het Palazzo luisterkasteel volledig gerenoveerd opgeleverd. Het Palazzo luisterkasteel wordt uitgebreid met een aantal luisterruimtes en een nieuw gebouw met opslag en laboratorium. Tevens wordt het eerste Auro 3D theater ter wereld middels een grote persconferentie gepresenteerd.

Palazzo luisterkasteel

Palazzo luisterkasteel

Het Palazzo luisterkasteel beslaat ruim 1000 m² en is een ware beleving voor liefhebbers van hifi en highend die voorrang geven aan de hoogste vorm van kwalitatief huiselijk entertainment.

De volledig gerenoveerde audioruimtes van het Palazzo luisterkasteel zijn omgeven door een imposant interieur en bieden de mogelijkheid om exact dezelfde unieke geluidscondities te creëren als in uw persoonlijke thuissituatie. Het Palazzo luisterkasteel loopt voorop in alle moderne woon- en geluidseisen die de dag van morgen aan het kritische oor stelt.

Maak een luisterafspraak
Onze merken

Wij bieden een groot aanbod aan merken en producten. Onderstaand vindt u een greep uit ons assortiment. Bent u op zoek naar een bepaald merk en staat dit er niet tussen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Terug naar boven.