Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Quad

Quad werd in 1936 door Peter Walker opgericht onder de naam 'The Acoustical Manufacturing Company'. Na een bombardement op het bedrijf in Londen in 1941, verhuisde het bedrijf naar Huntingdon waar het zich nu nog steeds bevindt. Voor de tweede wereldoorlog was er eigenlijk nog helemaal geen Hifi maar net als een klein aantal bedrijfjes die apparatuur voor de consumentenmarkt produceerde, probeerde Peter Walker betere geluidskwaliteit te reproduceren dan in die tijd gebruikelijk was. Tijdens de oorlog lag de productie volledig stil, maar bij het einde hiervan was het mogelijk om de productie voort te zetten, zelfs met gebruik van de tijdens de oorlog geproduceerde overschotten.

Nieuwe ontwerpen kwamen voort uit de eerdere ontwikkelde soms vreemd uitziende apparatuur, zoals Peter Walker's 'gas kachel'. In de jaren daarna werden versterkers ontwikkeld, zoals de QA12/P (Quality Unit Amplifier 12 watt with pre-amplifier). Eigenlijk ontworpen voor laboratorium en studio gebruik, werd deze versterker steeds meer voor thuisgebruik gekocht. Tegen het eind van het decennium, kregen steeds meer mensen belangstelling voor het verbeteren van hun thuis geluidsreproductie; De Hifi markt was begonnen. De Quad QA12/P was de Acoustical Manufacturing Company's eerste Hifi product geproduceerd voor particulier gebruik.

In de loop der jaren zouden nog vele roemruchte modellen volgen. Quad is op dit moment een bekende speler in de highend hifi markt en heeft een range aan producten, zoals cd spelers, versterkers en highend speakers. Denk hierbij ook aan de bekende ESL elektrostaat speakers of de zeer goede buizenversterkers.

Terug naar boven.