Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Auro 3D thuisbioscoop

Auro 3D thuisbioscoop

Auro 3D installatie met Barco Beamer. Het doel was om geen tv en luidsprekers in beeld te hebben. In overleg hebben we gekozen voor een projectie screen welke automatisch naar beneden komt. Achter het doek zijn 7 speakers en een actieve subwoofer geplaatst. Alles wordt aangestuurd door Parasound eindversterkers en een Marantz AV-8805 Processor.

9.2 opstelling

9.2 opstelling

Bij deze installatie wordt alles aangestuurd via een Denon AVR-X4500H. De versterker is naar wens ingeregeld. Door de 9.2 opzet ontstaat een ervaring alsof u in een bioscoopzaal zit. Wanneer het systeem niet in gebruik is, is er van de apparatuur niks meer te zien. De voorzijde van het tv meubel is geheel elektrisch en bestaat uit 4 panelen die achter elkaar naar boven wegschuiven.

Dolby Atmos 5.2.4 thuisbioscoop

Dolby Atmos 5.2.4 thuisbioscoop

Kelder omgetoverd tot een thuisbioscoop met een 5.2.4 Dolby Atmos opstelling. Een JVC beamer zorgt voor bioscoop kwaliteit beeld. Voor een perfecte beleving wordt het Dolby Atmos geluid door speakers van Triangle en een Denon receiver geleverd.

Inbouwspeakers voor uw tv en home cinema

Inbouwspeakers voor uw tv en home cinema

Met inbouwluidsprekers komen niet alleen uw muziek maar ook uw favoriete films of tv-programma’s nog meer tot leven. Omdat de tv’s tegenwoordig steeds platter worden, wordt het geluid dat helaas vaak ook.

Uw tv kan echt veel beter klinken zonder dat kabels in de weg liggen, soundbars het strakke meubel verpesten of er een paar luidsprekers in de woonkamer hoeven te staan. Er kan voor een stereosysteem worden gekozen met twee luidsprekers maar zelfs de meest uitgebreide surround systemen kunnen volledig worden ingebouwd of het nu gaat om een Auro 3D, Dolby Atmos of DTS:X opstelling gaat.

Kortom met het uitgebreide assortiment aan inbouwoplossingen van Stassen Hifi is het heel eenvoudig om goed geluid te krijgen en dit in samenwerking met uw interieurarchitect.

Bekijk alle inbouwspeakers
Multiroom

Multiroom

Multiroomsystemen kunnen perfect samen werken met inbouwspeakers. Dit betekent dat u van de kelder tot op de zolder kunt genieten van goed geluid. Het geluid gaat mee van ruimte tot ruimte en dat zonder onderbrekingen of tijdsverschillen.

Stassen Hifi biedt verschillende multiroomsystemen aan. Welke het best bij uw wensen en inbouwspeakers past vertellen onze specialisten u graag. Tijdens het douchen het avondnieuws luisteren of op de bank relaxen met de nieuwste hits op de achtergrond, en dat terwijl uw partner staat te koken? Geen probleem. Met een multiroomsysteem kunt u overal in huis genieten van uw favoriete muziek. Met relatief weinig producten vult u uw huis met muziek van de zolder tot in de kelder.

Dirac akoestische kalibratie

Dirac akoestische kalibratie

Dirac is een systeem waarmee akoestische kalibratie kan worden uitgevoerd, het systeem vindt zijn oorsprong in Zweden. Door de jarenlange ervaring in akoestische ruimte correctie kan Dirac uw set naar een hoger niveau tillen door middel van de ontelbare metingen en digitale correcties in het audio domein.

Eventuele voordelen van een systeem dat is ingemeten met Dirac

  • Verbeterde lokalisatie van het geluidsbeeld, staging.
  • Bij muziek en spraak een betere helderheid en verstaanbaarheid.
  • Door de hele ruimte diepere en strakkere basweergave zonder resonanties.

Het is niet eenvoudig om de metingen om te zetten in de juiste kalibratie. Hiervoor is kennis en ervaring vereist van een professional. Indien een meting juist uitgevoerd wordt kunt u nog meer uit uw opstelling halen. Daarnaast ontstaat er meer rust, ruimtelijkheid, plaatsing en definitie in het geluidsbeeld. Hierbij blijft de homogeniteit en de driedimensionale beleving centraal staan.

Echter is het niet zo dat met enkel een meting wonderen verricht kunnen worden. Indien een ruimte akoestische problemen heeft zal er nog aan de kamer zelf gesleuteld moeten worden, bijvoorbeeld met diffusors of demping. Slechte hardware kan ook niet goed gemaakt worden. Kalibratiesystemen zoals Dirac komen het best tot hun recht als er slechts een klein beetje gecompenseerd wordt. Voordat er ingemeten wordt met Dirac moet er dan ook voor gezorgd worden dat een systeem zo goed mogelijk presteert. Hierbij is het belangrijk dat luidsprekers goed gepositioneerd worden, de juiste kabels worden gebruikt en de speakers stabiel gepositioneerd worden.

Vraag een offerte voor een akoestische kalibratie aan
Stassen Hifi Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste audio en video nieuws en onze aanbiedingen.

Terug naar boven.