Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Het nieuwste van JVC

JVC

JVC

Als de vestiging van het Amerikaanse bedrijf Victor Talking Machine Company werd JVC in 1927 opgericht in Yokohama in Japan. Als bedrijf dat oorspronkelijke fonografen maakte. Vanaf het begin bood JVC een zeldzame combinatie aan namelijk de productie van hardware en software. De eerste grammofoonplaat werd door JVC geperst. Later ontwikkelde JVC zich als een belangrijke technische innovator in de av wereld. De eerste VHS videorecorder was dan ook van JVC.

Kenjiro Takayanagi, de vader van de televisie, slaagde er als eerste ter wereld in anno 1926, om een beeld te projecteren op een kathodestraalbuis. Tijdens zijn carrière bij JVC werkte hij onder andere mee aan de commerciële ontwikkeling van de kleuren TV en het helical scan systeem met twee knoppen, wat het basisprincipe is van de moderne videorecorder.

Na het produceren van de eerste Victorola-fonograaf in 1930 ging de ontwikkeling bij JVC door met het persen van de eerste singles in Japan. Ook werd de eerste stereogrammofoon geperst door JVC in Japan. Dit alles droeg bij aan de realistische weergave van geluidsbronnen door middel van apparatuur en geluidsdragers.

In 1976 ontwikkelde JVC de eerste VHS-videorecorder, welke uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de video werd. Vervolgens ontwikkelde JVC de D-VHS videorecorder, welke grote digitale films kon opslaan tegen lage kosten.

JVC is nu een merk dat staat voor producten van hoge kwaliteit. Nu digitale datacommunicatie op hoge snelheid mogelijk is geworden, wil JVC steeds de behoeften van de klant centraal stellen. Daarbij wil JVC producten ontwikkelen die gebruikersvriendelijke zijn met een hoge kwaliteit, welke positief kunnen bijdragen aan het leven van de klant.