Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Parasound

Het Amerikaanse Parasound staat vooral bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van de versterkers in het assortiment. In het midden-hoog segment biedt Parasound de NewClassic lijn. De produkten bieden een goede prijs/kwaliteit verhouding, om de geroemde Parasound versterking in betaalbare produkten aan te kunnen bieden. Een assortiment van voorversterkers, 2-kanaals eindversterkers en 5-kanaals eindvesterkers siert de produktlijn. In de ontwikkeling bevinden zich ook een nieuwe HD-Surround voorversterker en Parasound's eerste surround A/V-Receiver. Ook zal er een BluRay-speler beschikbaar komen die volgens de meest recente specificaties zal spelen.

In het hoge segment biedt Parasound de Halo-reeks. Bij deze produkten wordt alle ervaring die jarenlang is opgedaan in het ontwikkelen van hoogwaardige versterkers gebruikt om een produkt aan te bieden dat het maximale geluidsniveau tracht te behalen. De Halo-reeks biedt onder andere een zeer interessante oplossing om een hoogwaardig Surround-systeem op te bouwen. Door het gebruik van de P7 voorversterker is er de mogelijkheid om analoog 7-kanalen te versterken. Door de toevoeging van een bron met decoders ingebouwd en aparte eindversterking is een A/V-systeem samen te stellen dat een superieure prestatie zal bieden ten opzichte van geïntegreerde oplossingen. Door het combineren met bijvoorbeeld de A-51 meerkanaals eindversterker zullen de luidsprekers stabiel van een aansturing verzekerd zijn.

Voor de meest veeleisende luidsprekers kan de JC-1 Mono eindversterker ingezet worden. Deze versterker biedt een stabiele versterking tot 2 Ohm en levert 400 Watt bij een "gebruikelijke" belasting van 8 Ohm. De door John Curl ontworpen eindversterkers zijn allen voorzien van THX-Ultra certificaten die een stabiele prestatie garanderen onder de meeste uiteenlopende omstandigheden. Ook in de Halo-serie is een hoogwaardige HD-Surround voorversterker in ontwikkeling met THX-Ultra en Audyssey MultiEQ-XT.

Terug naar boven.