Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Audiolab

Begin van de jaren 1980 is Audiolab opgericht door de audio fanaten Philip Swift en Derek Schotland. Het eerste product, de 8000A geïntegreerde versterker in 1983, werd ontworpen uit frustratie aan het onbreken van fatsoenlijke audioapparatuur die te duur bleek en hinderlijk gevoelig was voor het systeem waaraan het gekoppeld werd.

Het daverend succes van de  Audiolab 8000A versterker werd gevolgd door verscheidende top producten die zorgden voor Audiolabs reputatie voor geweldige kwaliteit. De Audiolab 8000S, een op afstand bedienbare versterker die zowel flexibel als zuiver was. De Audiolab 8000T, een van de beste FM-tuners ooit gemaakt. De Audiolab 8000PPA , een phono-voorversterker voor serieuze verzamelaars van LPs en de Audiolab 8000M, die in die tijd behoorde tot een van de beste mono eindversterkers op de markt.
In 1997 werd Audiolab gekocht door TAG McLaren en werd de lijn hergeïntroduceerd als de TAG McLaren Audio F3 serie. Hierdoor verloor Audiolab voorlopig zijn merknaam. TAG McLaren richtte zich in deze periode voornamelijk op het produceren van high-end AV-processors, luidsprekers en dvd-spelers.

In 2004 werd het merk overgebracht naar IAG en kwam Audiolab met een afgeslankte line-up terug op de markt. Op dat moment, werden alle producten geboren uit enthousiasme voor muziek en ontwikkeld door een team van hifi specialisten. Audiolab streeft ernaar voortdurend de absolute top te bereiken op het gebied van kwaliteit en prestaties. De focus ligt weer op de filosofie van het creëren van goed ontworpen high-end componenten met zeer hoge prestaties.

Terug naar boven.