Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?

Phonar Veritas P9 EdMa

Luidspreker

Deze fantastische luidspreker is een volledig opnieuw ontworpen Phonar Veritas P9. Dit wil zeggen dat de bestaande Veritas P9 van Phonar is uitgerust met een nieuw wissel... Verder lezen

€ 4000,00 per stuk en incl. BTW.

Phonar Veritas P9 EdMa eerst beluisteren voordat u koopt? Maak een luisterafspraak.

 • Alleen bij ons 10 jaar garantie!
 • Gratis verzending.
 • 14 dagen lang gratis retourneren.
 • Wij zijn officieel Phonar dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (353 beoordelingen).

Specificaties van de Phonar Veritas P9 EdMa

Type luidspreker 3-weg Bass Reflex Vloerstaander
Frequentie bereik 32-35000 Hz
Gevoeligheid 92dB 
Aanbevolen vermogen 25-240 W
Impedantie

4 Ohm

Crossover-frequentie(s) 100 - 2600 Hz
Aantal speakerunits 1 x 26 mm tweeter
2 x 100 mm middentoners
2 x 180 mm woofers
Afmetingen (H x B x D) 114 x 21 x 30 cm
Gewicht 36kg
Overige EdMa modificatie
Kleur Hoogglans zwart, hoogglans wit, hoogglans walnoot
Garantie 10 jaar

Over de Phonar Veritas P9 EdMa

Deze fantastische luidspreker is een volledig opnieuw ontworpen Phonar Veritas P9. Dit wil zeggen dat de bestaande Veritas P9 van Phonar is uitgerust met een nieuw wisselfilter ontworpen door Edwin Maas, de drivers (bass, mid en high) zijn aangepast aan de eisen van EdMa. Het oorspronkelijke 2,5 weg ontwerp van Phonar is veranderd in een 3-weg luidspreker met scheidingsfrequenties van 100 Hz en 2600 Hz. Door op deze frequenties te scheiden is het mogelijk de gehele menselijke stem door 1 speaker bereik te laten weergeven. Dit uit zich in een natuurlijker en ruimtelijker geluid.
 

De Phonar Veritas P9 EdMa beschikt over gevulde polypropyleen conussen met een zeer hoge eigen demping, de tweeter is een textiel exemplaar met een zeer goede spreiding en een zeer laag eigen gewicht. De twee bass units werken als het ware als een subwoofer. De Phonar Veritas P9 EdMa heeft een d'Appolito configuratie (twee middentoners met een tweeter ertussen op een afgetuned filter) Dit heeft de eigenschap om af te stralen als een 1-weg speaker en daardoor dus de perfecte puntbron. Dit uit zich er in dat er overal in de kamer een perfect geluid hoorbaar is. Het EdMa wisselfilter is uitgerust met zeer hoogwaardige componenten net zoals de inwendige kabel. De Phonar Veritas P9 EdMa is makkelijk aan te sturen en zal hierdoor op vrijwel iedere versterker zeer goede presteren.

Bent u op zoek naar een muzikaal geluid? Dan is het aan te raden de Phonar Veritas P9 EdMa zeker eens te beluisteren.-Drieweg D’appolito luidspreker ipv 2,5 weg zoals bij standaard Phonar.
-Hard wired crossovers.
-Lage mid-bass crossover frequentie zodat er niet in het stemmengebied gefilterd wordt.
-EdMa sound ( groot natuurlijk klankbeeld ) perfect stereobeeld en zeer goede spreiding.
-Separate bas-mid en mid-high filter sectie voor minimale beïnvloeding door strooivelden van spoelen op elkaar.
-Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.
-Tweeter met 2 magneten en verbeterde drivers voor mid en laag.
-Speciaal hoogwaardig onderstel met spikes voor ontkoppeling van de vloer.

Naast de standaard kleuren ook tegen een meerprijs verkrijgbaar in mat RAL kleuren.

Reviews van de Phonar Veritas P9 EdMa

Heeft u ervaring met de Phonar Veritas P9 EdMa? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

 • Fam. van Dijk

  In september 2019 een afspraak gemaakt voor een luistersessie voor een versterker en speakers. Onze wens een helder ruimtelijk maar vooral ook warm geluid. Er werden 2 versterkers aangesloten, een Maranz en een Advance Acoustics. Verder werden er 6 verschillende speakers aangesloten. Al snel werd voor ons duidelijk dat de Advance een warm maar ook ruimtelijk geluid gaf. Wat de speakers betreft stak de Phonar P 5.5 edma er duidelijk bovenuit. In juli 2020 een afspraak gemaakt voor een luistersessie thuis. Onze wens was de Phonar P9 in combinatie met de Advance Aucoustics MyConnect 150 te beluisteren. mede door de voorversterking met 2 vacuümbuizen geeft de versterker een bijzonder warm en ruimtelijk geluid. Wat een combinatie met de Phonar P9. Overal in de ruimte een goed geluid geluid. Muziek luisteren gaat niet snel vervelen met deze combinatie. Klassiek Rock Blues alles klinkt perfect. Ik kan me niet voorstellen dat andere merken dit voor dezelfde prijs kunnen bieden. Verder dank aan Bob en Tim voor al het goede advies en de installatie. We hebben bij Stassen nooit het gevoel gehad dat het alleen om de verkoop gaat maar om de juiste keuze voor de wens van de klant.

 • Hubert de Haas

  Wij hebben, na eerdere goede ervaringen bij Stassen HiFi, in maart 2020 een set Phonar 9 luidsprekers aangeschaft. Nu we ze wat langer in huis hebben is het duidelijk: de P9 speakers klinken geweldig bij alle soorten muziek! Enkele aspecten die het meest opvallen: • Groot (breed en diep) geluidsbeeld met heel exacte positionering van instrumenten en stemmen. • De klankkleuren zijn verbazingwekkend. De schakering bij het luisteren van Changing Places van het Tord Gustavsen Trio (op ECM Records) heb ik nog niet eerder zo gehoord. • Een welhaast fluïde klank, vooral bij Hi-Res opnamen en bij live-opnamen (of direct in de studio ingespeeld, zoals bijvoorbeeld veel opnamen van het Chesky-label). • Helder geluidsbeeld zonder enige scherpte in het hoog. Dit bleek een groot verschil met onze oude KEF Reference 203 boxen uit 2002, die toch ook niet als fel in het hoog te boek staan… • Zeer fraai in het middengebied en het hogere basbereik. Stemmen en bijvoorbeeld akoestische gitaarmuziek worden perfect weergegeven. • Goed doorlopend basbereik, er is altijd fundament (in tegenstelling bijvoorbeeld tot de B&W 803 D3 die we in de luistersessie bij Stassen hebben gehoord) en het blijft strak (in tegenstelling tot de KEF R11 die we ook in de luistersessie hebben gehoord en die wat rommelig in het laag worden). • Grote dynamiek, zowel grof- als fijndynamiek, zoals bijvoorbeeld op ‘La Folia’ op het Harmonia Mundi label goed te beoordelen is. Alles klinkt even gemakkelijk. Veel dynamischer dan de oude KEF Reference. • Een brede en hoge afstraalkarakteristiek, waardoor via de muren in onze woonkamer een natuurlijke resonantie ontstaat zoals in een concertzaal. Waarschijnlijk een karakteristiek van de Scanspeak tweeters. Je zit letterlijk en figuurlijk in de muziek, bijna als een surround-ervaring. Er is logischerwijze ook een grote sweet-spot. Eigenlijk bij alle soorten muziek en zeker bij de mij vertrouwde opnamen is de Phonar P9 een wereld van verschil met de oude KEF Reference 203. En dan te bedenken, dat ik eerst nog enige twijfel had of het verschil wel substantieel zou zijn…. Enfin, hier gaan we nog veel plezier aan beleven. Nogmaals hartelijk dank aan Tim en Edwin voor jullie bemiddeling, het gesleep met zware luidsprekers en de mogelijkheid diverse luidsprekers uitvoerig te testen tijdens onze luistersessie.

 • Patrick van H.

  Ben 3 maanden bezig geweest om een paar speakers aan te schaffen.Kwam van de Triangel Antale Esprit EZ wat een prima speaker was maar wilde toch wat meer en uiteindelijk na zeer veel verschillende speakers te hebben beluisterd , zowel bij Stassen als thuis uiteindelijk gekozen voor de P9 EDMA .Het is een zeer prettig klinkende speaker , de muziek is lekker los van de speakers , heel ruimtelijk maar toch vol van klank en op alle lage speelt het gewoon heel prettig.Waar andere speakers uitblinken op 1 frequentie maar de rest links laten liggen pakt de P9 alle frequenties helemaal zoals het moet.En ook ik kon niet geloven dat de gerenommeerde merken niet in de buurt konden komen van deze speakers want je weet pas hoe slecht de andere spelen als je de P9 hebt geluisterd.Dus het is niet een kwestie dat ze je de speakers perse willen verkopen omdat ze door Edwin zijn geoptimaliseerd maar het is gewoon een feit waar je niet om heen kan. En dan de super service en natuurlijk de lekkere koffie met vlaai in dat prachtige luisterkasteel. Het is gewoon Top. Kunnen nog een heleboel andere winkels een voorbeeld van nemen.

 • Willy Cleeren

  Vorige week genoten van een 4 uur durende luistersessie bij Stassen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Phonar P9 Edma. Dit in combinatie met een Marantz AV receiver A klasse. Deze week afgehaald en geïnstalleerd. Mits de nodige zorg aan set up en afstelling is dit een prachtige combinatie . Deze speakers kunnen de vergelijking aan met veel duurdere speakers . Dit is een mooi staaltje werk van Edwin Maas die deze speaker naar een zeer hoog niveau tilt. Alles mooi in balans waardoor men urenlang naar deze combinatie kan luisteren. Bedankt voor de goede ondersteuning van Marcel ,Tim en Edwin. De ontvangst (Met vlaai) is ook iedere keer top.

Schrijf een review over de Phonar Veritas P9 EdMa

Heeft u ervaring met de Phonar Veritas P9 EdMa? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Phonar Veritas P9 EdMa
Laatste generatie Phonar Veritas EdMa
Laatste generatie Phonar Veritas EdMa
Toen Edwin Maas in 2006 bij Stassen Hifi in Venlo ging werken, ontstond de drang om een lijn betaalbare luidsprekers te maken. Om deze betaalbaarheid te garanderen heeft hij gebruik gemaakt van een donor-luidspreker. Phonar! De Phonar luidsprekers worden volledig gemodificeerd oftewel omgevormd naar een EdMa product.

Waarom ontwerpt Edwin deze speakers? Het antwoord is eenvoudig: omdat hij wil dat muziek liefhebbers een goed geluid krijgen voor een betaalbare prijs. Daarom durft Edwin te beweren dat de P6.5 de P9 en de P10 EdMa makkelijk op het niveau van drie maal zo dure speakers spelen. Oftewel een superieure prijs/kwaliteit verhouding.

Meer informatie
Terug naar boven.