Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Focal Chora 816

Ideaal voor home cinema en stereo
2.5-weg vloerstaander

De Focal Chora 816 is een 2,5 weg vloerstaande speaker. De woofer en midrange/bass drivers zijn beide uitgerust met de slatefiber conus. Deze werken in perfecte harmonie samen voor een geweldige luisterervaring met stevige bassen. De speaker zorgt voor een grote soundstage in de luisteropstelling met een dynamisch middenbereik ondersteund door krachtige lage tonen. Er bevindt zich een bassreflectie poort aan de voorzijde waardoor deze speaker eenvoudig dicht bij de wand te plaatsen is. Dankzij de kanteling biedt de Foca

Lees verder

l Chora 816 een time alignment soundstage gericht op de luisteraar.

De Focal Chora 816 komt het best tot zijn recht in ruimtes tot 30m², echter kan deze speaker ook in grotere ruimtes gebruikt worden. De Focal Chora 816 is zowel in te zetten bij het gebruik van muziek als film. Op deze manier biedt de Chora 816 zowel mogelijkheden voor de home cinema liefhebber als voor de stereo liefhebber.

The TNF Aluminium/Magnesium tweeter.
Nauwkeurig hoog zonder scherp te worden.

De tweeter in de Focal Chora 816 is opgehangen in een traagschuimmateriaal genaamd Poron. Deze ophanging is rechtstreeks afgeleid van de tweeter in de Focal Utopia. Deze techniek zorgt ervoor dat de vervorming met een derde vermindert tussen de twee- en drie-duizend Hz. De ruimtelijkheid en de lage directheid leveren zijdeachtige hoge tonen welke op elke plaats in de kamer te horen zijn.

 

De slatefiber conus.
Perfect gebalanceerd geluid.

De Focal Chora 816 speaker is uitgerust met slatefiber conussen, deze zijn gemaakt van gerecycled non-woven carbon fibres. Deze carbon fibres worden als een sandwitch aangebracht tussen twee lagen thermoplastisch polymeer. De carbon fibres worden allemaal in dezelfde richting geplaatst om een nog grotere stijfhijd en demping te bereiken, dit draagt bij aan een strakker geluid. Samengevat zorgt dit materiaal voor de drie essentiële eigenschappen van een goede luidspreker; demping, lichtheid en stijfhijd.

 

Een slank, modern ontwerp.

De Focal Chora 816 heeft een modern design, de luidspreker wordt onder een gekantelde hoek geplaatst op zijn voet. Dit zorgt voor een correctie in de tijd en een optimale soundstage, meer gericht op de luisteraar. De leisteenkleur van de conus geeft de Focal Chora 816 een authentieke look.


Drie afwerkingen.

De Focal Chora 816 vloerstaande luidspreker is verkrijgbaar in drie afwerkingen, Black, Light Wood en Dark wood. Trendy kleuren die passen in verschillende interieurs. Deze kleuren geven de Focal Chora 816 een unieke uitstraling.

599,-per stuk

Alle vermelde prijzen zijn per stuk en inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.

Specificaties van de Focal Chora 816

Type luidspreker
2,5-weg bass-reflex vloerstaander
Frequentie bereik  (±3dB)
50Hz-28kHz 
Gevoeligheid  (2,83V/1m)
89,5 dB
Aanbevolen vermogen
40/200W
Impedantie
Nominaal 8? minimaal 4?
Crossover-frequentie(s)
270Hz - 2700Hz
Aantal speakerunits
1x 6 1/2" (16.5cm) Slatefiber Woofer
1x 6 1/2" (16.5cm) Slatefiber Midbass
1x 1" (25mm) TNF Al/Mg inverted dome tweeter
Afmetingen (H x B x D)
102.3 x 30.3 x 38.8cm
Gewicht
18,5 kg
Overige
Low frequency point (-6dB) 45Hz
Kleur
Black, Dark Wood, Light Wood
Garantie
10 jaar

Video van de Focal Chora 816

Gerelateerd aan Focal Chora 816

Focal Aria 926
Focal Aria 926 Luidspreker € 1099,-
Focal Chora 826
Focal Chora 826 Luidspreker € 699,-

Alle vermelde prijzen zijn per stuk en inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.