Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?

Focal Chora 816

Luidspreker

Ideaal voor home cinema en stereo2.5-weg vloerstaanderDe Focal Chora 816 is een 2,5 weg vloerstaande speaker. De woofer en midrange/bass drivers zijn beide uitgerust met ... Verder lezen

€ 599,00 per stuk en incl. BTW.

Focal Chora 816 eerst beluisteren voordat u koopt? Maak een luisterafspraak.

  • 2 jaar garantie
  • Gratis verzending.
  • 14 dagen lang gratis* retourneren.
  • Wij zijn officieel Focal dealer.
  • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (437 beoordelingen).

Specificaties van de Focal Chora 816

Type luidspreker 2,5-weg bass-reflex vloerstaander
Frequentie bereik  (±3dB) 50Hz-28kHz 
Gevoeligheid  (2,83V/1m) 89,5 dB
Aanbevolen vermogen 40/200W
Impedantie Nominaal 8? minimaal 4?
Crossover-frequentie(s) 270Hz - 2700Hz
Aantal speakerunits 1x 6 1/2" (16.5cm) Slatefiber Woofer
1x 6 1/2" (16.5cm) Slatefiber Midbass
1x 1" (25mm) TNF Al/Mg inverted dome tweeter
Afmetingen (H x B x D) 102.3 x 30.3 x 38.8cm
Gewicht 18,5 kg
Overige Low frequency point (-6dB) 45Hz
Kleur Black, Dark Wood, Light Wood
Garantie 10 jaar
Download alle specificaties

Over de Focal Chora 816

Ideaal voor home cinema en stereo
2.5-weg vloerstaander

De Focal Chora 816 is een 2,5 weg vloerstaande speaker. De woofer en midrange/bass drivers zijn beide uitgerust met de slatefiber conus. Deze werken in perfecte harmonie samen voor een geweldige luisterervaring met stevige bassen. De speaker zorgt voor een grote soundstage in de luisteropstelling met een dynamisch middenbereik ondersteund door krachtige lage tonen. Er bevindt zich een bassreflectie poort aan de voorzijde waardoor deze speaker eenvoudig dicht bij de wand te plaatsen is. Dankzij de kanteling biedt de Focal Chora 816 een time alignment soundstage gericht op de luisteraar.

De Focal Chora 816 komt het best tot zijn recht in ruimtes tot 30m², echter kan deze speaker ook in grotere ruimtes gebruikt worden. De Focal Chora 816 is zowel in te zetten bij het gebruik van muziek als film. Op deze manier biedt de Chora 816 zowel mogelijkheden voor de home cinema liefhebber als voor de stereo liefhebber.

The TNF Aluminium/Magnesium tweeter.
Nauwkeurig hoog zonder scherp te worden.

De tweeter in de Focal Chora 816 is opgehangen in een traagschuimmateriaal genaamd Poron. Deze ophanging is rechtstreeks afgeleid van de tweeter in de Focal Utopia. Deze techniek zorgt ervoor dat de vervorming met een derde vermindert tussen de twee- en drie-duizend Hz. De ruimtelijkheid en de lage directheid leveren zijdeachtige hoge tonen welke op elke plaats in de kamer te horen zijn.

 

De slatefiber conus.
Perfect gebalanceerd geluid.

De Focal Chora 816 speaker is uitgerust met slatefiber conussen, deze zijn gemaakt van gerecycled non-woven carbon fibres. Deze carbon fibres worden als een sandwitch aangebracht tussen twee lagen thermoplastisch polymeer. De carbon fibres worden allemaal in dezelfde richting geplaatst om een nog grotere stijfhijd en demping te bereiken, dit draagt bij aan een strakker geluid. Samengevat zorgt dit materiaal voor de drie essentiële eigenschappen van een goede luidspreker; demping, lichtheid en stijfhijd.

 

Een slank, modern ontwerp.

De Focal Chora 816 heeft een modern design, de luidspreker wordt onder een gekantelde hoek geplaatst op zijn voet. Dit zorgt voor een correctie in de tijd en een optimale soundstage, meer gericht op de luisteraar. De leisteenkleur van de conus geeft de Focal Chora 816 een authentieke look.


Drie afwerkingen.

De Focal Chora 816 vloerstaande luidspreker is verkrijgbaar in drie afwerkingen, Black, Light Wood en Dark wood. Trendy kleuren die passen in verschillende interieurs. Deze kleuren geven de Focal Chora 816 een unieke uitstraling.

Reviews van de Focal Chora 816

Heeft u ervaring met de Focal Chora 816? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

  • Jeroen Hochstenbach

    Op een donderdagmorgen een luisterafspraak gemaakt bij Stassen HIFI. Werd er vriendelijk ontvangen door een audiospecialist en na een korte rondleiding door het luisterkasteel kon ik aan de slag met 8 paren luidsprekers in de prijsklasse 500 tot 750 euro/st. Wat ook heel mooi was is dat ze een Yamaha versterker geregeld hadden i.v.m. de klankkleur ven mijn eigen Yamaha versterker. Je kon continu schakelen tussen de speakers zonder te weten welke speaker aan het spelen was.Al vrij snel viel mij een luidspreker op waar het geluid echt los kwam van de luidspreker en het geluid op een iets hoger niveau plaatste. Fris helder en duidelijk kwamen de zang en instrumenten los.Op een gegeven moment was ik alleen nog maar naar deze luidsprekers aan het luisteren. Wat bleek, het waren de Focal Chora 816, feitelijk de instappers van Focal maar daar zou je ze eigenlijk te kort mee doen.Hier krijg je heel veel luidspreker voor je geld, ik denk zelf dat ze op eenzame hoogte staan in deze prijsklasse. Ik ben zwaar tevreden over mijn aankoop en de zeer goede service van Stassen HIFI, mensen die met heel veel passie en liefde voor het vak je van welgemeende adviezen voorzien. Over smaak valt niet te twisten, maar heb je een budget voor B&W, KEF, Q aquostics enz en waar deze Focal Chora 816 onder vallen, ga zitten luisteren en sta op van verbazing want je weet niet wat je hoort.,

Schrijf een review over de Focal Chora 816

Heeft u ervaring met de Focal Chora 816? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Focal Chora 816
Marantz MM7055
€ 1599,00
Focal Cub Evo
€ 399,00
Terug naar boven.