Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?

Triangle Esprit Australe Ez

Luidspreker

Voor de ontwikkeling van de Esprit Australe EZ heeft triangle gebruik gemaakt van nieuwe ontwikkelingen en technologieën uit hun high-end series. Zo is er een DPS2 (Dual... Verder lezen

€ 1500,00 per stuk en incl. BTW.

Demonstratiemodel beschikbaar voor slechts € 1179,00


Vraag een offerte aan en laat u adviseren voordat u beslist.

 • Verwachte levertijd
  Black Ash: 3-5 werkdagen
  Chestnut: 1-3 werkdagen
  HG-Wit: 3-5 werkdagen
  HG-Zwart: 3-5 werkdagen
  Brown Maple: 3-5 werkdagen
 • Alleen bij ons 10 jaar garantie!
 • Gratis verzending.
 • 14 dagen lang gratis retourneren.
 • Wij zijn officieel Triangle dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (334 beoordelingen).

Specificaties van de Triangle Esprit Australe Ez

Type luidspreker Vloerstaand 3-weg
Frequentie bereik 29-22000Hz
Gevoeligheid 92,5dB
Aanbevolen vermogen 100 - 300 Watt
Impedantie 8 Ohm
Crossover-frequentie(s) 310/3900
Aantal speakerunits 6
Afmetingen (H x B x D) 1130 x 200 x 370 mm
Gewicht 38,8 kg
Garantie 10 jaar
Download alle specificaties

Over de Triangle Esprit Australe Ez

Voor de ontwikkeling van de Esprit Australe EZ heeft triangle gebruik gemaakt van nieuwe ontwikkelingen en technologieën uit hun high-end series. Zo is er een DPS2 (Dual tweeter systeem) aanwezig zoals we die zien in de Magellan serie waarbij een tweede tweeter aan de achterzijde van de luidspreker zorgt voor een meer open geluidsbeeld. De interne bekabeling is van dezelfde hoge kwaliteit als in de Signature serie luidsprekers van Triangle.

Voor de Triangle Esprit Australe EZ zijn nieuwe woofers ontwikkeld, gemaakt van ongebleekte kraft pulp en koolstofvezels. De nieuwe crossover maakt het mogelijk de Australe te bi-wiren en bi-ampen. Met het DVAS (Driver Vibration Absorption System) worden ongewenste vibraties in de luidspreker gereduceerd.


 

Awards van de Triangle Esprit Australe Ez

Stereoplay Highlight

Reviews van de Triangle Esprit Australe Ez

Heeft u ervaring met de Triangle Esprit Australe Ez ? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

 • R. de Lange

  Een verrassend gedetailleerd klinkende luidspreker. Alhoewel ik enigszins vreesde voor een scherp hoog komende uit de hoorn-tweeter, bleek het tegendeel het geval. Een mooi zuiver en gedetailleerd geluidsbeeld wordt neergezet door de Australe EZ. Van zuiver hoog tot diep laag is alles goed in balans. Het middengebied is waar deze luidspreker voor mij echt van zich laat horen. Stemmen zijn mooi vol en duidelijk. Buiten dat het geluidsbeeld van deze luidspreker verzorgd en goed geconstrueerd over komt is ook de afwerking van de luidspreker uitmuntend. Ik koos voor de witte versie en kan er werkelijk geen verkeerd plekje op vinden. Het oppervlak is spiegelglad en mooi egaal afgewerkt. De glazen voet van de luidspreker geeft het ook qua uiterlijk net dat beetje extra finesse. Het witte luidsprekerdoek is aan de binnenzijde zwart en dat is een goede keuze. Hierdoor zie je de weergevers niet door het witte doek heen en zijn de luidsprekers met doek twee egaal witte zuilen die mooi wegvallen in een wit interieur. Dit zijn luidsprekers die weliswaar Frans van oorsprong zijn, maar zeker niet met de Franse slag vervaardigd zijn. Een echte HiFI-geheimtip zou ik bijna zeggen. Er zijn luidsprekers die meer kosten en minder mooi afgewerkt zijn en minder uitgebalanceerd klinken.

 • Ger Strating

  Ik ben zeer content met de Triangle Esprit Australe EZ, had er nog nooit van gehoord, en heb ze op aanraden van Tim in de blind maar besteld. Was eigenlijk op zoek naar een upgrade van mijn B&W CM 9 en kwam in gesprek met Tim die mij aanraadde om eens te gaan kijken en luisteren naar de Triangle Australe. Helaas licht Tegelen niet bij mij om de hoek, en was er de mogelijkheid om de speakers 14 dagen op luister proef thuis te gaan beluisteren. Het eerste uur luisteren dacht ik mmmm valt een beetje tegen, maar na twee dagen vol luisteren kan ik zeggen dat het top speakers zijn en heb de B&W te koop gezet. De speakers klinken zo zuiver en gedetailleerd, draaide The First Time Ever I Saw Your Face van George Michael en had het gevoel of hij in de kamer stond. Ik ben heel blij met ze en met de Firma Stassen !! En ga zeker een keer kijken in het Luister Paleis. Nogmaals dank Tim voor de mooie deal !! Groetjes Ger

 • Wytze Buitenrust Hettema

  Na 31 jaar was het tijd voor nieuwe speakers. Ik heb bij Stassen Hifi een luistersessie besproken. Gewapend met veel eigen CD's heb ik een hele middag kritisch kunnen luisteren en vergelijken. Ze hadden voor mij dezelfe versterker en CD-speler, die ik thuis gebruik aangesloten. Redelijk snel kon ik de eerste schifting maken. Uiteindelijk bleven er 2 speakers over. Met elke opname die ik draaide vile mij het open karakter, de neutraliteit en accuratesse van de Triangle op. Ik ga nu nog meer van mijn muziek genieten. Ik ben heel blij met de vriendelijke ontvangst-, de voortsllen die medewerkers van Stassen mij hebben gegeven. Het Palazzo is voor mij het Audio Walhalla.

 • ANDREAS DORER

  Angefangen hatte alles mit einer Idee mal zu schauen was so Lautsprecher können. Nachdem ich Jahre vorher einen Marantz AV Receiver bei Stassen gekauft hatte und der Service einfach TOLL war, wollte ich wissen ob es noch immer so war. Und was soll ich sagen? Wieder diese verdammte Freundlichkeit und ein leckeres Stück Kuchen. Es war wie beim ersten Besuch. Ohne Termin, konnte man mir trotzdem ein Plätzchen organisieren mit "vielen" tollen Lautsprechern.Aber bei diesen bekam ich keine Gänsehaut. Man schleppte mir die TRIANGLE ESPRIT AUSTRALE EZ LIMITED nach oben. Es war Liebe auf dem ersten Blick und die Ohren begannen zu lauschen. Für mich waren es die richtigen! Mir wurde ein guter Preis genannt. Ich bat um etwas Bedenkzeit. Nach 2 Wochen dann wieder hin, und bestellt. Der Preis war immer noch gleich. Echt Super. Jetzt sind sie zu Hause, und ich bin Glücklich. Danke an alle Mitarbeiter bei HIFI Stassen. Ein echt nettes und tolles Team. Warum ich es auf Deutsch schreibe? Damit die Deutschen auch Euren tollen Palast mal kennenlernen. Denn sie sprechen auch noch Deutsch bei Stassen. Einfach mal vorbeischauen, und wenn es nur für ein Kaffee und ein Stückchen Kuchen ist. DANKE

 • Marco Wekking

  Hallo Stassen, ja ik wil jullie bedanken voor de uitgebreide luister test in het Luisterkasteel. Deze luidsprekers zijn een echte Highlight ze klinken nu na 6 weken nog mooier elke dag luister ik muziek en ook steeds meer andere muziek die ik nog niet eerder geluisterd heb. ook met de nieuwe versterker Audioanaloge ben ik zeer tevreden. het staat mooi de afwerking is zeer hoog ook de Triangle Australe heeft een tweeter speaker aan de achter zijde en geeft een prachtige toevoeging aan de ruimte, meer diepte bijna live. Ik ben zeer verrast jullie zien mij de komende 15 jaar zeker niet meer terug ik zal wel mijn vrienden adviseren dat die zeker bij jullie moeten gaan luisteren het was een heuse muziek beleving. Ga zo door!

 • Peter Faasen

  Bedankt voor het mogen luisteren bij jullie in het Palazzo zoals ook het Luisterkasteel, ja wij hebben nu pas helaas 3 weken de nieuwe speakers in huis waren wij maar eerder naar Stassen hifi gekomen dan hadden we reeds meer plezier van de nieuwe Triangle Esprit Australe Ez kunnen genieten. Ik moet zeggen deze speakers springen boven alle andere uit die wij op ons lijstje hadden staan zoals de Focal aria, Kef r 900 en de nieuwe B&W 702s2 De Focal had wel meer bas maar de speakers 948 waren voor mijn vrouw te breed en passen niet in het interieur. De Kef R900 best mooi om te zien maar niet dat wat wij zochten aan geluid vooral de hoge en midden tonen waren helemaal niet sprankelend en bij live opnames bleef er niet meer over. De B&W 702 s2 is perfect afgewerkt echter een heel directe weergave studio geluid gewoon direct hier moet je van houden, ook bij live muziek met stem zoalsDiana Krall of Sade pakte het geluid ons niet. integendeel de Triangle die we nu in huis hebben is het dat we iedere keer weer kippen vel krijgen gewoon perfect live gevoel en ik hoor veel meer detail zelfs met onze Yamaha reciever Rx-2040 fantastisch. hierbij bedankt Stassen ook aan Edwin Maas en voor Bob die ons heeft geholpen met inladen. Groetjes uit Utrecht Peter Faasen

 • Ger Wooninck

  Na een paar jaar muziek te hebben geluisterd door de Phonar Veritas P4 speakers vond ik het tijd om een stap hoger te gaan. Ook nu weer maakte ik een afspraak bij Stassen. Op mijn luisterafspraak waren er een aantal speakers opgesteld die voldeden aan de door mij vooraf aangegeven wensen, zoals klank, omvang en prijs. Om goed te kunnen vergelijken stonden ook mijn huidige speakers opgesteld met dezelfde versterker die ik thuis heb. Na ruim de tijd te hebben genomen kwam ik samen met mijn zoon tot de conclusie dat deze Triangle speakers het mooiste klonken en een enorme verbetering voor mij betekenden. Nadat er een heel mooi prijsvoorstel was gemaakt stond niets meer in de weg om tot koop over te gaan. Inmiddels luister ik enkele weken met steeds meer plezier naar de Triangle speakers en stel ik vast dat ik een heel goede keuze heb gemaakt. Prachtig geluid! Speciale dank aan Tim die ons geduldig en vakkundig geholpen heeft en voor de service die hij heeft verleend.

 • Nico Ouwersloot

  Tijdens een weekendje weg zijn we bij Stassen geweest en hebben een aantal luidsprekers in deze prijsklasse naast elkaar beluisterd De Australe EZ speakers waren ons niet bekend tot dan toe. De luidsprekers geven een breed geluid, gaan zeer laag in de frequentie, met een strakke bas en klinken zeer helder in de hogere frequenties. Ze overtroffen in onze beleving de andere luidsprekers. We hebben ze gekocht en in het weekend gelijk meegenomen. Het personeel van Stassen heeft ons vriendelijk en deskundig te woord gestaan. Een prima zaak!

 • A de Boer

  Had als bezitter van de KEF R900 Contact opgenomen met Stassen of ik toch een keer mocht komen vergelijken met andere luidsprekers en tot mijn verbazing klonken ze echt minder dan de B&W cm10 maar al helemaal dan deze Triangle esprit antale. Ik heb toen mijn R900 verkocht en ben nog een keer gaan luisteren en heb toen meteen de Triangles besteld en heb er na 5 weken zeker geen spijt van.

 • Vincent Wijntjes

  Heerlijke speakers! We waren al een tijdje op zoek naar een mooie luidspreker en hadden in eerste instantie de Bowers & Wilkins CM10 in gedachten. We belden Stassen en kregen advies van een échte specialist. We werden uitgenodigd om te komen luisteren. Het advies was om de CM10 te vergelijken met de B&W 702 en de Triangle Esprit Australe Ez. We kwamen aan bij het fantastische luisterkasteel en kregen direct een warm welkom. Er werd ons koffie met heerlijke Limburgse vlaai aangeboden. Na de koffie hebben we een rondleiding gekregen door het mooie pand en daarna startte het luisteren. Alles stond al netjes klaar en we hoefden nergens op te wachten. Wat betreft de speakers bleek de Triangle een veel breder geluid te hebben dan de B&W's. Hij was ook strakker in de lage tonen dan de 702. Deze Triangle Australe bleek echt een fantastische speaker en hier ben ik dus uiteindelijk voor gegaan. Dit tot onze verbazing, omdat we eigenlijk nog nooit van dit merk gehoord had. Uiteindelijk is er ook nog een mooie korting voor ons gemaakt en zijn we zeer gelukkig naar huis gegaan met deze fantastische luidsprekers. Een echte topzaak die werkelijk de tijd neemt voor klanten.

Schrijf een review over de Triangle Esprit Australe Ez

Heeft u ervaring met de Triangle Esprit Australe Ez ? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Triangle Esprit Australe Ez
Denon PMA-1600NE
€ 1249,00
Triangle Symphonie
€ 169,00 € 119,00
Terug naar boven.