Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?

Phonar Veritas P10 EdMa

Luidspreker

Deze fantastische luidspreker is een volledig opnieuw ontworpen Phonar Veritas P10. Dit wil zeggen dat de bestaande Veritas P10 van Phonar is uitgerust met een nieuw wiss... Verder lezen

€ 6000,00 per stuk en incl. BTW.

Phonar Veritas P10 EdMa eerst beluisteren voordat u koopt? Maak een luisterafspraak.

 • Alleen bij ons 10 jaar garantie!
 • Gratis verzending.
 • Retourneren binnen 14 dagen mogelijk.
 • Wij zijn officieel Phonar dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (435 beoordelingen).

Specificaties van de Phonar Veritas P10 EdMa

Type luidspreker Vloerstaand 3 weg d'Appolito
Frequentie bereik 29-35000 Hz
Gevoeligheid 93dB
Aanbevolen vermogen 50-260 Watt
Impedantie 4 Ohm
Crossover-frequentie(s) 100 / 2600 Hz
Aantal speakerunits 1x 26 mm tweeter
2x 130 mm middentoners
2x 200 mm woofers
Afmetingen (H x B x D) 1400x255x370mm
Gewicht 40kg
Kleur Hoogglans Wit, Hoogglans Zwart, Piano Walnoot
Garantie 10 jaar

Over de Phonar Veritas P10 EdMa

Deze fantastische luidspreker is een volledig opnieuw ontworpen Phonar Veritas P10. Dit wil zeggen dat de bestaande Veritas P10 van Phonar is uitgerust met een nieuw wisselfilter ontworpen door Edwin Maas, de drivers (bass, mid en high) zijn aangepast aan de eisen van EdMa. Het oorspronkelijke 2,5 weg ontwerp van Phonar is veranderd in een 3-weg luidspreker met scheidingsfrequenties van 100 Hz en 2600 Hz. Door op deze frequenties te scheiden is het mogelijk de gehele menselijke stem door 1 speaker bereik te laten weergeven. Dit uit zich in een natuurlijker en ruimtelijker geluid.

De Phonar Veritas P10 EdMa beschikt over gevulde polypropyleen conussen met een zeer hoge eigen demping, de tweeter is een textiel exemplaar met een zeer goede spreiding en een zeer laag eigen gewicht. De twee bass units werken als het ware als een subwoofer. De Phonar Veritas P10 EdMa heeft een d'Appolito configuratie (twee middentoners met een tweeter ertussen op een afgetuned filter) Dit heeft de eigenschap om af te stralen als een 1-weg speaker en daardoor dus de perfecte puntbron. Dit uit zich er in dat er overal in de kamer een perfect geluid hoorbaar is. Het EdMa wisselfilter is uitgerust met zeer hoogwaardige componenten net zoals de inwendige kabel. De Phonar Veritas P10 EdMa is makkelijk aan te sturen en zal hierdoor op vrijwel iedere versterker zeer goede presteren.
Bent u op zoek naar een muzikaal geluid? Dan is het aan te raden de Phonar Veritas P10 EdMa zeker eens te beluisteren.

-3 weg d’appolito luidspreker ipv 2,5 weg bij standaard Phonar.
-Hard wired crossovers.
-Lage mid-bass crossover frequentie zodat er niet in het stemmengebied gefilterd wordt.
-EdMa sound ( groot natuurlijk klankbeeld ) perfect stereobeeld en zeer goede spreiding.
-Separate bas-mid en mid-high filter sectie voor minimale beïnvloeding door strooivelden van spoelen op elkaar.
-Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.
-Tweeter met 2 magneten en verbeterde drivers voor mid ( polyprop ipv papier ivm hogere eigendemping dus minder kleuring ) en laag.
-Speciaal hoogwaardig onderstel met spikes voor ontkoppeling van de vloer.

Naast de standaard kleuren ook tegen een meerprijs verkrijgbaar in mat RAL kleuren.

Reviews van de Phonar Veritas P10 EdMa

Heeft u ervaring met de Phonar Veritas P10 EdMa? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

 • Fons Bialoskorski

  Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met de P10 Phonar Edma luidspreker tijdens een luistersessie georganiseerd via Hifi.nl. "Leren luisteren met Edwin Maas" maakte mij nieuwsgierig naar wat deze bevlogen muziekliefhebber en luidspreker bouwer bij Stassen mij kon "leren". Tijdens deze sessie legde Edwin zijn visie uit over het luisteren naar muziek Heel simpel, "Je moet erdoor worden geraakt" was zijn boodschap. Nou, dat werd ik die zondag morgen in maart zeker. Het was de P10 waardoor we om ver werden geblazen gecombineerd met versterker en cd speler van Audio-note. Hij lied ons diverse muziek soorten horen. Het klonk in één woord "groots". Of je nu van pop, klasiek of jazz houdt, deze speaker laat de muziek in al zijn finesses horen. Ik was benieuwd hoe deze luidspreker zich met mijn NAD M33 lied combineren, dus een privé luistersessie bij Stassen geregeld. Na een prima kop koffie de luisterruimte in met Edwin. Dat werd 1,5 uur volop genieten. Niet alleen naar de door Edwin uitgezochte perfect opgenomen nummers maar ook van eigen meegenomen muziek. Soms vanaf CD of anders middels een streamingdienst. Ik heb de Phonar P10 Edma gecombineerd met de Lexus speakerkabel, nu zo'n 7 maanden in bezit en wordt nog steeds iedere dag verrast door de detaillering en warmte in de muziek die deze speaker levert. Wat schuiven en draaien levert Ook in mijn huiskamer een fraai diep stereo beeld. Toegegeven, het zijn twee grote kasten in de kamer maar daar krijg je een geweldig geluid voor terug! Hulde aan zowel de uitleg tijdens de luistersessies met Edwin en Bob als de aflevering door Niels.

 • Kenneth Jensen

  Last time I visited Stassen Hifi and Edwin. He had hooked up the big boy's together with some el34 tube mono block that he had put together himself. That was a rather stunning performance those speaker gave in these el34 monos. So much so that I even consider replacing my very expensive current speaker set-up or at least it got me to think about making another set up. Once we move to the bigger house. Edwin will be having me on his back until he delivers me a pair of those amazing speaker's and a pair of his monos. I'm surden that combo will out perform setups costing a ton more. The deept and dynamics of this combination is out of this world. And for the price it's a bloody steal. I'm really looking forward to be using his fine work. And a big thanks to stassen for alway being so chatty and helpful. And there coffee and pie is to die for. See you all soon. Hugs from Denmark

 • Brian te Velthuis

  Ik kwam bij Stassen terecht voor de Kef R11 waarbij ik een passende versterker zocht. Werkelijk alles uitgeprobeerd maar niet het resultaat waarop ik hoopte tegenover mijn 20 jaar oude Primare. Totdat Bob mij voorstelde de oude Primare te koppelen aan de P10 Edma. Jongens wat een verschil en wat een Fenomenale speaker. Wat een genot vooral als ze ingespeeld zijn. Ook nog even de bevlogen Edwin gesproken, die man ademt muzikaliteit. Inmiddels ook de Coda versterker erachter, man wat kan een mens gelukkig zijn. Hulde aan Edwin en Bob

 • Arienne & Erick

  Na 44 jaar luistergenot heb ik met enig schuldgevoel mijn Elipson 1303 vervangen. In mijn zoektocht naar de juiste luidspreker beluisterde ik prachtige vormgegeven en klinkende sets. Zo bezocht ik het prachtige pand van Stassen waar ik Edwin Maas als welbespraakt en karaktervol persoon als muzikaal adviseur ontmoette. Gepassioneerd liet hij vluchtig zijn gemodificeerde speakers zien. Omdat ik volgens afspraak 2 andere sets speakers wilde beluisteren, schonk ik weinig aan de zwarte piano gelakte luidsprekers. Tijdens mijn luistersessie moesten de speakersets gewisseld worden. Edwin, die ons de gelegenheid gaf in alle rust te luisteren, vond ik in een ruimte waar ik verrast werd door een prettig muzikaal geluid. De Speakers waar Edwin zo gepassioneerd over had gesproken. Na mijn luistersessie liep ik weer terug de ruimte in waar Edwin net een cd had opgezet. Mijn vrouw Arienne merkte op dat dit voor haar oorstrelende klanken waren. Omdat ik niet over één nacht ijs ga, wilde ik met een vriend nogmaals deze set komen beluisteren, alvorens te beslissen welke speakers ik zou kopen. Ter vergelijk heb ik mijn eerste keus “een veel kostbaardere” zeer goed klinkende speakerset ernaast laten plaatsen. Na 10 minuten luisteren was het ons al duidelijk. De Phonar Veritas P10 EdMa zette genadeloos de tekortkoming van de andere set luidsprekers neer. Zoals mijn vriend opmerkte “pak de P10 Edma maar in” . Nu zijn wij inmiddels 2 weken in het bezit van deze fantastische speakers. Elke oude cd en langspeelplaat klinken nieuw. De Elipsons worden geadopteerd en vervolgens gemodificeerd voor een tweede muzikaal leven. De Phonar Veritas P10 EdMa is een waardige opvolger die ik iedereen kan aanraden. Goed gedaan Edwin Maas!

 • Jack en Helen

  Vandaag zijn we bij een luistersessie bij Stassen Hifi geweest. Deze werd verzorgd door Edwin Maas en wij mochten middels zijn zelf ontworpen speakers genieten van het meest prachtige geluid ooit. Ik kan je vertellen dat alle merken op de Dutch Audio beurs in Veldhoven weg werden geblazen door de Phonar van Edwin. Na de sessie zijn we nog even blijven hangen aan de lippen van Edwin die vertelde over zijn ontwerp en de levensloop van zijn speakers. Daarna ging het dak er pas echt vanaf en werden onze trommelvliezen gestreeld. Geweldig, kippenvel van dit beestachtige geluid!! Of het nu klassiek, modern, of welke muzieksoort dan ook is, alles klonk even mooi, strak en gedetailleerd. Wij zijn verkocht!

 • Cheng

  Luidsprekers zijn mooi ingespeeld. Uitermate tevreden. Super geluid. Detail, breedte .... gewoon super goed voor deze prijs. Daarnaast gewoon goed geadviseerd door Edwin en Tim.

 • Kees

  Omdat ik vroeger de Phonar 5.5 EdMa heb gehad, was ik nieuwsgierig geworden naar de nieuwste P10 EdMa’s. Voorheen had ik de P9’s al eens bij Stassen op een Marantz-versterker gehoord, dat klonk al erg mooi. Dit keer stonden beide modellen op 60W Audionote buizenversterkers aangesloten met eigengemaakte DAC door Edwin. Natuurlijk win je met deze aansturing aan kwaliteit, maar het laat zien waartoe deze P10’s in staat zijn. Geluidsbeleving laat zich moeilijk in woorden vatten, maar als ik zeg dat deze speakers moeiteloos de B&W 800 serie achter zich laten, dan heeft u een indicatie waarover ik het heb. Mooi strak laag, gedetailleerd middengebied en helder en transparant hoog. Zelfs na 1,5 uur luisteren had ik nog geen enkele vorm van luistermoeheid. De P10’s klinken door het grotere kastvolume wat voller dan de P9’s. Laatstgenoemde zal voor de meeste huiskamers toereikend zijn, het is geheel afhankelijk van uw wensen, budget en kamergrootte. Maar deze speakers hebben een ongekende prijs/kwaliteitsverhouding. Advies: luistersessie inplannen en genieten! Ook van de heerlijke vlaai

 • marc

  Net wezen leusteren naar deze fantastische speakers. Heb al veel speakers mogen beluisteren maar deze spannen de kroon. Zo zuiver zo vol alles klopt zo warm. De B&W 800 serie en de kef reference 5 vallen daar bij in het niets. Als ik een advies zou mogen doen ga eens leusteren naar deze speakers ik ben in ieder geval verkocht. Nu nog uitzoeken wat mijn vrouw wil de p10 of de p9 die overigens niet onder doen voor de p10. Edwin bedankt voor de luister sessie, top.

 • Devin

  zeer zuiver geluid en strakke bas. wanneer de speakers op de spike staan klikt het geluid nog strakker!! wil Tim, Edwin en Marcel nog bedanken voor het snelle leveren van de speakers

Schrijf een review over de Phonar Veritas P10 EdMa

Heeft u ervaring met de Phonar Veritas P10 EdMa? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Phonar Veritas P10 EdMa
Laatste generatie Phonar Veritas EdMa
Laatste generatie Phonar Veritas EdMa
Toen Edwin Maas in 2006 bij Stassen Hifi in Venlo ging werken, ontstond de drang om een lijn betaalbare luidsprekers te maken. Om deze betaalbaarheid te garanderen heeft hij gebruik gemaakt van een donor-luidspreker. Phonar! De Phonar luidsprekers worden volledig gemodificeerd oftewel omgevormd naar een EdMa product.

Waarom ontwerpt Edwin deze speakers? Het antwoord is eenvoudig: omdat hij wil dat muziek liefhebbers een goed geluid krijgen voor een betaalbare prijs. Daarom durft Edwin te beweren dat de P6.5 de P9 en de P10 EdMa makkelijk op het niveau van drie maal zo dure speakers spelen. Oftewel een superieure prijs/kwaliteit verhouding.

Meer informatie
Terug naar boven.