Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Marantz SA-12SE Special Edition

CD Speler

In 1982 lanceerde Marantz zijn eerste cd-speler, de CD-63. In de jaren daarna werd Marantz bekend als specialist op het gebied van cd-spelers. De SA-12 Special Edition is... Verder lezen

€ 3499,00 per stuk en incl. BTW.
 • Levertijd
  Zwart: 3-5 werkdagen
  Zilver: 3-5 werkdagen
 • Alleen bij ons 5 jaar garantie!
 • Gratis verzending.
 • 14 dagen lang gratis* retourneren.
 • Wij zijn officieel Marantz dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (402 beoordelingen).

Specificaties van de Marantz SA-12SE Special Edition

Type Speler SACD-speler
Weergave CD/CD-R/RW/SACD/WMA/MP3/AAC
Uitgangen Analoog 2ch / 1x Optisch / 1x Coax / Hoofdtelefoon
Afmetingen (H x B x D) 123 x 440 x 419 mm 
Gewicht 16.4 Kg
Overige SACD-M3 (METAL) Loopwerk / Marantz Musical Mastering Conversion + Stream DAC
Kleur Zilver / Zwart
Garantie 5 Jaar

Over de Marantz SA-12SE Special Edition

In 1982 lanceerde Marantz zijn eerste cd-speler, de CD-63. In de jaren daarna werd Marantz bekend als specialist op het gebied van cd-spelers. De SA-12 Special Edition is gebaseerd op het ontwikkelingsproces van het paradepaardje SA-10 en ontwikkeld door hetzelfde team. De liefde voor muziek is duidelijk hoorbaar en hij verspreid de kracht en emotie van muziek op ongekende wijze.

Het speciaal voor audio ontwikkelde schijfmechanisme SACDM-3 kan SACD's, cd's en compilaties op cd-rom en dvd-rom weergeven. Hij is ook voorzien van een asynchrone USB-ingang, geschikt voor formaten van maximaal PCM/DXD 384kHz/32 bits en DSD 11,2 MHz. De Marantz Musical Mastering Stream zet alle PCM-bestandsformaten om in DSD-formaat met behulp van geavanceerde filtratie en verwerking voordat de Marantz Musical Mastering Conversion de 1-bits datastroom direct omzet in een analoog signaal zonder het gebruik van een conventionele D/A-converter.

De kern van de SA-12SE is een compleet nieuw SACDM-3 transportmechanisme dat uitsluitend gemaakt is om SA-CD's, CD's en muziek op data-CD's optimaal tot hun recht te laten komen. Dit nieuwe mechanisme belooft een uitzonderlijke geluidskwaliteit van conventionele cd's en SACD's en staat de luisteraar toe via de computer zijn eigen, hoogwaardige audiocompilaties op dvd's te branden. De SA-12SE ondersteunt FLAC-bestanden vanaf 44,1 kHz tot 192 kHz met een resolutie tot 24 bit, alsmede DSD 2,8 MHz en DSD 5,6 MHz, ALAC (Apple Lossless), AIFF- en MP3-bestanden. Het maken en afspelen van hoogwaardige audiocompilaties wordt zo makkelijk en leuk.

Voeding

De voeding van de SA-12SE heeft een grote ringkerntransformator met secundaire wikkelingen van zuurstofvrij koper die, in combinatie met de schottkydiodes met hoge snelheid en vermogen, voor de zuiverste gelijkspanning in de gelijkrichter zorgt. Er zijn onafhankelijke voedingen voor de analoge en digitale circuits om verstoring tot een minimum te beperken.

DAC

Voor muziek op een thuiscomputer is de SA-12SE een geheel functionele digitaal-analoogconverter. Verder bevat hij optische en coaxiale digitale ingangen voor bestaande broncomponenten. Deze ingangen ondersteunen bestanden tot 192kHz/24 bits. De asynchrone USB-B-ingang voor directe aansluiting op een computer is compatibel met PCM- en DXD-muziekbestanden tot en met 384 kHz/32 bits, alsmede DSD 2,8 MHz, DSD 5,6 MHz en DSD 11,2 MHz.

Reviews van de Marantz SA-12SE Special Edition

Heeft u ervaring met de Marantz SA-12SE Special Edition? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

 • Kees

  Na een paar jaar van de Marantz 6006 CD speler te hebben genoten, viel mijn oog op deze Marantz Special Edition SACD-speler SA12, opvolger van de Marantz Ruby SACD speler. Ik besloot eens een luistersessie bij Stassen in te plannen, en de 6006 ter referentie mee te nemen. Na de vlaai en koffie (altijd goed geregeld bij Stassen!) viel ik van mijn stoel van verbazing hoeveel verschil er tussen beide spelers zat. Qua detail, positionering van instrumenten, en de kwaliteit van de hogere frequenties speelt de SA12 mijn oude speler moeiteloos naar huis. Zelfs de externe Music Hall DAC 25.2 werd er thuis af gespeeld, en dat is geen geringe prestatie! Ook externe digitale bronnen (PC, streamer, USB) klinken dynamischer en voller. Je mag gerust zeggen dat alleen al voor de Marantz Musical Mastering 1-bit DSD-conversie deze SA12 zijn geld al volledig waar maakt. En dan heb ik het nog niet over het sublieme dedicated SACDM-loopwerk, ringkerntransformator, en bouwkwaliteit van deze sublieme speler (16,4 kg!). Nee, voor wat je hier aan geluid en kwaliteit krijgt is dit geen dure speler, vergeleken met de veel duurdere Accuphase (DP-750: €19k), Esoteric (K-03XD: €18k) of dCS Puccini (€14,5k) merken. Stassen bedankt voor de service, vlaai en bezorging van deze topspeler!!

Schrijf een review over de Marantz SA-12SE Special Edition

Heeft u ervaring met de Marantz SA-12SE Special Edition? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Marantz SA-12SE Special Edition
Audio Note CDT Two II
Prijs op aanvraag
Luxman D-03X
€ 5000,00
Terug naar boven.