Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
Versterkers van Coda

Versterkers van Coda

Coda Technologies maakt al decennia lang geweldig klinkende versterkers van uitzonderlijke kwaliteit. Sinds 2021 zijn deze ook beschikbaar bij Stassen Hifi, en dat is goed nieuws voor de “audiofielen” onder ons die zoeken naar transistorversterkers met een buizensausje. Het Amerikaanse Coda Technologies maakt bij uitstek klasse-A/B versterkers volgens de meest recente technieken en innovaties. Versterkers van Coda hebben het legendarische geluid van de klassieke Treshold versterkers, ofschoon geen korreligheid in het hoog, en communicatief geluid in het middengebied. Ze zijn uiterst krachtig gebouwd maar hebben de snelheid en ruimtelijkheid die vooral herkenbaar is bij de betere buizenversterkers. De ervaring van Coda gaat terug tot in de jaren tachtig toen oprichters Doug Dale en Eric Lauchli, ontwerpers van Solid State versterkers bij Treshold Company, voor zichzelf begonnen en Continuum Electronics (later Coda) oprichtte. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerd ontwerper van unieke versterkers die in staat zijn elk stuk muziek tot leven te brengen.
Voorversterker

Voorversterker

De Continuum CP voorversterker, is een state-of-the-art apparaat voor compromisloze kwaliteit met elke setup. De Mosfet buffer stage geeft geluid vloeiend en zeer gedetailleerd weer. De ingangen, waaronder een gebalanceerde, drie ongebalanceerde en een phono MM, hebben onafhankelijke eenheidsversterking en variabele versterkingsaanpassingen. De Continuum CP heeft daarnaast ook een afzonderlijke tape monitor, ongebalanceerde processor loops, en SMOBC (solder mask over bare copper) FR-4 glas epoxy printplaten.

FET voorversterker

FET voorversterker

De FET voorversterker van Coda heeft aanzienlijke passieve en actieve componenten, gebalanceerde en ongebalanceerde in- en uitgangen, en extreem ruisarme circuits zonder algemene feedback. De Coda FET 07x, heeft wide bandwith geregelde voeding met AC EMI en RFI-lijnfilter, hoogwaardige dubbelzijdig vergulde circuits en geïntegreerde systeemlogica die de recente systeeminstellingen voor elke ingang onthoudt.

Geïntegreerde versterker

Geïntegreerde versterker

De geïntegreerde versterker van Coda, de Coda CSiB, heeft een buizenachtige sound vanwege de lage feedback van slechts 6dB. Ze zijn uitgerust met een Burr Brown PGA2310 digitaal gestuurde analoge volumeregeling, discrete FET differentiële ingangstrap plus een MOSFET spanningsversterking DC gekoppeld aan een ultrabreedband bipolaire uitgangstrap. De Coda CSiB heeft een tape monitor/processor loop en een pre en subwoofer uitgang. Samen met de uitzonderlijke componenten in het voorversterkergedeelte zoals de multicap condensatoren en zeer snelle gelijkrichter diodes is de geïntegreerde versterkers van Coda gewoonweg groots, meeslepend en overweldigend. Beschikbaar in 3 verschillende vermogens.

Eindversterker

Eindversterker

De eindversterkers van Coda, zoals de NO.8, de 16.0 en de 41.0, zijn geschikt voor luidsprekersystemen met lage impedantie bij hoge stroomcapaciteit, en zeer krachtig met tot 400 watt per kanaal in 8 ohm en 800 watt in 4 ohm. AC-gekoppelde ongebalanceerde, en DC-gekoppelde gebalanceerde ingangen hebben een frequentiebereik tot 100KHz – 3dB. De eindversterkers hebben een hoge lineaire demping en minimale terugkoppeling, precisie bios klasse AB-bediening met Coda’s eigenontwikkelde bias regeling topologie. De versterkers zijn optioneel verkrijgbaar met een oplichtende VU-meter.

Onverwoestbaar

Onverwoestbaar

Een geanodiseerd aluminium chassis en een uitzonderlijk gedetailleerd, clean en symmetrische binnenzijde verraden de onverwoestbaarheid van Coda versterkers.

De frames van Coda versterkers zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium in verschillende diktes. Binnenin vindt je een bijna symmetrische bouw met discrete schakelingen, goud-opgedampte printplaten en banddraden in plaats van losse bedrading. Coda bouwt haar versterkers met onmiskenbare aandacht en precisie, waardoor deze praktisch onverwoestbaar lijken. Coda benadrukt dit nog eens in de tien jaar garantie die ze geven aan de eerste eigenaar, waarvan vijf jaar overdraagbaar.

Gerelateerde producten
CODA Continuum CPVoorversterker
€ 4499,00
CODA FET 07xVoorversterker
€ 7999,00
CODA 41.0Eindversterker
€ 16999,00
CODA NO.8 met VU-meterEindversterker
€ 8299,00
CODA NO.8 Eindversterker
€ 7299,00
CODA CSiBStereo Versterker
€ 8599,00
Meer nieuwsberichten
Bowers & Wilkins introduceert de nieuwe 700 serie 3

Bowers & Wilkins introduceert de nieuwe 700 serie 3

De nieuwe Bowers & Wilkins 700 Serie wordt gekenmerkt door elegantie en prestaties. Bekijk hier alle informatie.

Meer informatie
Subwoofer Show

Subwoofer Show

Bij Stassen Hifi staat 29 oktober in het teken van subwoofers. In 10 verschillende ruimtes worden subwoofers gedemonstreerd van de merken REL, SVS en JL Audio.

Meer informatie
Terug naar boven.