Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?

CODA NO.8

Eindversterker

Coda NO.8 eindversterker Voortkomende uit het voormalige high-end Threshold (Nelson Pass) hebben: Eric Lauchli, B.D. Dale en Lorin Peterson het merk Coda voortgebracht. ... Verder lezen

Prijs op aanvraag

CODA NO.8 eerst beluisteren voordat u koopt? Maak een luisterafspraak.

  • Alleen bij ons 10 jaar garantie!
  • Gratis verzending.
  • Retourneren binnen 14 dagen mogelijk.
  • Wij zijn officieel CODA dealer.
  • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (437 beoordelingen).

Specificaties van de CODA NO.8

Soort Eindversterker 
Aantal kanalen 2
Uitgangsvermogen (per kanaal) De V1: 150 Watt (8 Ohm), 300 Watt (4 Ohm) waarvan 18 Watt klasse A
De V2: 250 Watt (8 Ohm), 500 Watt (4 Ohm) waarvan 12 Watt Klasse A
De V3: 400 Watt (8 Ohm), 800 Watt (4 Ohm) waarvan 8 Watt klasse A
Ingangen

2x Balanced (L + R)
2x Cinch (L + R)

Afmetingen (H x B x D) 43x14x36 cm
Gewicht 30 KG
Kleur Zwart of zilver
Overige Frequentiebereik : DC tot 100kHrz -3dB.
-Vervorming : < .04% van 10Hz tot 20kHz tot 400 Watts.
-Maximale stroom leverantie : 130 Ampere piek per kanaal.
-Ruis: -110dB.
-Voeding : 3kVA ringkern trafo, Dubbele onafhankelijke ( van elkaar ) gelijkrichting en 80,000uF filter condensatoren.
Garantie 10 Jaar (Waarvan 5 jaar overdraagbaar)
Download alle specificaties

Over de CODA NO.8

Coda NO.8 eindversterker

Voortkomende uit het voormalige high-end Threshold (Nelson Pass) hebben: Eric Lauchli, B.D. Dale en Lorin Peterson het merk Coda voortgebracht. Coda ontwerpt voor meerdere grote merken schakelingen en maakt zelf een range fantastische versterkers waaronder de Coda NO.8.

Deze Coda NO.8 is een eindversterker met een gebalanceerde en ongebalanceerde ingang. De No.8 van Coda levert een vermogen van 150 watt bij 8 ohm en 300 watt bij 4 ohm, Waarvan 18 in watt klasse A.

De Coda NO.8 heeft een lage overal feedback (slechts 6db) en klinkt daardoor fluweliger en meer buizenachtig.

De Coda NO.8 beschikt over een klasse A/AB ontwerp met discrete (geen ic dus) ingangstrap gevolgd door een mosfet spanningsversterker die dc gekoppeld een zeer breedbandige uitgangsversterking aanstuurt bestaande uit bipolaire transistors en alles gevoed uit een 3 kilowatt ringkern trafo en 80.000 uf voeding elco’s. De breedbandige volledig gestabiliseerde voeding heeft EMI en RFI filtering. Alle printplaten zijn tweezijdig verguld.

Deze eindversterker van Coda beschikt over een volledig geanodiseerde aluminium behuizing en is ontworpen, gebouwd en in Amerika geassembleerd.

De Coda NO.8 heeft een 10 jarige garantie waarvan 5 jaar overdraagbaar.

De V1: 150 Watt (8 Ohm), 300 Watt (4 Ohm) waarvan 18 Watt klasse A
De V2: 250 Watt (8 Ohm), 500 Watt (4 Ohm) waarvan 12 Watt Klasse A
De V3: 400 Watt (8 Ohm), 800 Watt (4 Ohm) waarvan 8 Watt klasse A

Reviews van de CODA NO.8

Heeft u ervaring met de CODA NO.8 ? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

  • Aart van Halteren

    Deze versterker wordt voor de frontkanalen gebruikt in een Dolby Atmos 10.1 systeem, met als front luidsprekers B&W 802D4. Als (voor) versterker wordt een Denon X4700H gebruikt, die eigenlijk ook al heel behoorlijke eind- versterkers aan boord heeft. Het verschil is toch wel goed merkbaar : een echt grotere nauwkeurigheid van het geluid. De grotere nauwkeurigheid heeft ook vreemde bijverschijnselen : ik luister altijd 'lossless' maar per ongeluk luisterde ik naar een bekend nummer op 320 kBit/seconde. En begreep niet waarom het zo anders klonk, maar ineens was het verschil met 'lossless' duidelijker te horen ... Wat minder duidelijk is dat het lijkt of de dynamiek van de instrumenten (bijv de snaredrum) lijkt toe te nemen. Ik kan mij niet voorstellen dat je nog meer vermogen nodig hebt dan wat de V1 levert, vooral ook omdat het vermogen waarbij de versterker in klasse A bij de grotere versies afneemt.

Schrijf een review over de CODA NO.8

Heeft u ervaring met de CODA NO.8 ? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de CODA NO.8
Focal Kanta Nº2
€ 4749,00
Audioquest Yukon
€ 469,00
CODA CSiB
Prijs op aanvraag
Versterkers van Coda
Versterkers van Coda
Coda Technologies maakt al decennia lang geweldig klinkende versterkers van uitzonderlijke kwaliteit. Sinds 2021 zijn deze ook beschikbaar bij Stassen Hifi, en dat is goed nieuws voor de “audiofielen” onder ons die zoeken naar transistorversterkers met een buizensausje.

Het Amerikaanse Coda Technologies maakt bij uitstek klasse-A/B versterkers volgens de meest recente technieken en innovaties. Versterkers van Coda hebben het legendarische geluid van de klassieke Treshold versterkers, ofschoon geen korreligheid in het hoog, en communicatief geluid in het middengebied. Ze zijn uiterst krachtig gebouwd maar hebben de snelheid en ruimtelijkheid die vooral herkenbaar is bij de betere buizenversterkers. De ervaring van Coda gaat terug tot in de jaren tachtig toen oprichters Doug Dale en Eric Lauchli, ontwerpers van Solid State versterkers bij Treshold Company, voor zichzelf begonnen en Continuum Electronics (later Coda) oprichtte. Het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerd ontwerper van unieke versterkers die in staat zijn elk stuk muziek tot leven te brengen.

Meer informatie
Terug naar boven.