Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
Handgemaakte hoofdtelefoons uit Brooklyn

Handgemaakte hoofdtelefoons uit Brooklyn

Al drie generaties lang worden in een bescheiden werkplaats in Brooklyn, New York hoofdtelefoons gemaakt uit hout en metaal, volledig met de hand en wonderbaarlijk in sonische reproductie. Wired.com noemt ze de beste hoofdtelefoons ter wereld. Hoofdtelefoons van Grado zijn opgedeeld in de series Prestige, Reference, Statement en Professional. Elk van de series heeft zijn eigen bijzonderheden, zo zijn de prestige hoofdtelefoons naar voorbeeld van de oorspronkelijke eerst gebouwde metalen hoofdtelefoons van Grado, en zijn de Reference-producten de eerste waar de unieke soundscape van verschillende hoogwaardige houtsoorten gebruikt wordt. Alle hoofdtelefoons van Grado zijn voorzien van in eigen huis ontworpen X Drivers en comfortabele lederen hoofdbanden.
Grado Drivers

Grado Drivers

Hoofdtelefoons van Grado zijn voorzien van in eigen huis vervaardigde dynamische drivers tot 55 millimeter, met krachtige magnetische circuits, een spreekspoel met verminderde effectieve massa en een geconfigureerd diafragma, afgestemd op het materiaal van de behuizing en individueel op elkaar afgestemd voor de best mogelijke sonische consistentie.

Handgemaakt in Brooklyn

Handgemaakt in Brooklyn

Alle hoofdtelefoons en veel van haar componenten worden met liefde en zorg in eigen huis met de hand gemaakt op de werkplaats in Brooklyn. Onder meer de zachte oordoppen, de X-drivers van Grado, de houten behuizing en de gestekte lederen hoofdband.

Duurzame kabels

Duurzame kabels

De kabels zijn extreem duurzaam, voorzien van zuurstofvrij voor verbeterde puurheid en beduidend hogere detaillering. De kabels van Grado hoofdtelefoons gaan tot 12-geleiders per draad, bijvoorbeeld bij het vlaggenschip van de professional-serie; de PS2000e.

Comfortabele hoofdband

Comfortabele hoofdband

De lederen hoofdband is een hoogwaardige standaard van bijna elke Grado hoofdtelefoon. Van galant lichtbruin leder dat perfect afsteekt met de mahoniehouten behuizing van de GS2000e, tot prachtig klassiek zwartleder met witte stiksels die voor meer contrast zorgen bij de geborstelde aluminium behuizing van de SR325x.

De klank van hout

De klank van hout

Naast de robuuste metalen hoofdtelefoons uit de prestige-lijn van Grado, zijn de meeste hoofdtelefoons opgezet uit hoogwaardige houtsoorten.

Grado is overtuigd dat de houtsoorten die zij gebruiken warme en allesomvattende klankmogelijkheden met zich meebrengen. Grado weet keer op keer de juiste balans te vinden door verschillende houtsoorten met elkaar te versmelten of een specifieke houtsoort te combineren met de best passende componenten. Zo heeft de Grado RS1x een behuizing van esdoorn-, hennep-, en cocobolohout dat voor zeer levendig en gedefinieerd geluid met een extra beetje punch zorgt, en is de behuizing van de Limited Edition Grado Hemp van hoge compressie hennephout gemaakt, een van de best klinkende Limited Edition hoofdtelefoons die Grado ooit maakte, aldus Grado.

Gerelateerde producten
Grado PS2000eHoofdtelefoon
€ 3495,00
Grado GS1000eHoofdtelefoon
€ 1199,00
Grado RS1xHoofdtelefoon
€ 899,00
Grado SR325xHoofdtelefoon
€ 399,00
Grado Hemp Limited EditionHoofdtelefoon
€ 549,00
Grado GW100 v2Hoofdtelefoon
€ 249,00
Meer nieuwsberichten
Bowers & Wilkins 600 S3 serie

Bowers & Wilkins 600 S3 serie

Maak kennis met de Bowers & Wilkins 600 S3 serie.

Meer informatie
Focal Littora en Outdoor luidsprekers

Focal Littora en Outdoor luidsprekers

Maak kennis met Focal Littora serie en Focal outdoor luidsprekers.

Meer informatie
Terug naar boven.