Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Ortofon SPU Meister Silver GM MKII

Ortofon SPU Meister Silver GM MKII

Platenspeler element

De elementen uit de SPU lijn houden de traditie van de allereerste moving coil elementen ontworpen door Robert Gudmandsen en uitgegeven door Ortofon in de 50’er jar... Verder lezen

€ 1690,00 per stuk en incl. BTW.
  • 2 jaar garantie
  • Gratis verzending.
  • 14 dagen lang gratis retourneren.
  • Wij zijn officieel Ortofon dealer.
  • Haal uw bestelling bij één van de 3.650 afhaalpunten in Nederland en België op.
  • Sinds 1955, dus meer dan 65 jaar ervaring!
  • Wij zijn lid van Thuiswinkel en STEREO Premium Partner.

Specificaties van de Ortofon SPU Meister Silver GM MKII

Systeem  MC
Voltage 0,3 mV
Kanaalscheiding >20 dB
Frequentiebereik 20-25000 Hz
Diamant Naakt Elliptisch
Weerstand >10 Ohm
Aanbevolen Tracking 4 g
Gewicht 31,5 g
Overige Platenspeler elementen kunnen niet worden geruild. Neem contact op als u twijfelt over de combinatie van speler en element.

Over de Ortofon SPU Meister Silver GM MKII

De elementen uit de SPU lijn houden de traditie van de allereerste moving coil elementen ontworpen door Robert Gudmandsen en uitgegeven door Ortofon in de 50’er jaren in ere. Alom geprezen vanwege hun fijnzinnige lineariteit en volle klank zijn deze elementen door de jaren favoriet van velen gebleken. Nieuw in de rij klassiekers is de jubileumeditie SPU A95. Een waar verzamelaarsobject. Eigenlijk geldt dit voor alle SPU’s, hetgeen voor stereo pick-up staat. Maar niet alleen de afkorting SPU vindt de wortels in de 50’er jaren, ook het uiterlijk, het originele ontwerp en de originele onderdelen zijn zoveel mogelijk intact gehouden, terwijl ontwikkelingen in de techniek ermee zijn verweven.
Een kenmerkende eigenschap van een SPU is de geintegreerde headshell die direct op een toonarm met universele connector kan worden bevestigd. De serie bestaat uit negen modellen met ieder een unieke klank die veelal door de combinatie naald, tip, windingen en bedrading wordt bepaald. In dit verband moeten we zeker de SPU A95 Anniversary noemen die is uitgerust met een Naakte Ortofon Replicant 100 naald, spoelen van Electrum (verguld Zilver) en bedrading van 99,9999% zuiver Zilver. Dit alles in een body van SLM Titanium. SLM (Selective Laser Melting) maakt de productie van nabij resonantievrije materialen mogelijk. Bij SLM worden minuscule deeltjes materiaal via versmelting door laserenergie gevormd tot een body waarbij de resonantie eigenschappen en demping kunnen worden aangepast en gecontroleerd. De SPU modellen Synergy GM, Royal GM mkII en A95 hebben een stijlvolle houten behuizing en de overige modellen een prachtige metalen behuizing.

Reviews van de Ortofon SPU Meister Silver GM MKII

Heeft u ervaring met de Ortofon SPU Meister Silver GM MKII? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Schrijf een review over de Ortofon SPU Meister Silver GM MKII

Heeft u ervaring met de Ortofon SPU Meister Silver GM MKII? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Terug naar boven.