Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
Vernieuwde Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond

Vernieuwde Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond

Bowers & Wilkins introduceert een geheel nieuw industrieel ontwerp plus een reeks baanbrekende technologieën om de lat voor pure geluidskwaliteit nog hoger te leggen met de nieuwe 800-Serie Diamond. De nieuwe collectie van de Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond omvat wederom zeven modellen, te beginnen met de tweeweg Bowers & Wilkins 805 D4 statief- luidspreker. Daarboven verschijnt een reeks drieweg vloerstaande modellen, waaronder de Bowers & Wilkins 804 D4, Bowers & Wilkins 803 D4 en Bowers & Wilkins 802 D4. Met de lancering van de Bowers & Wilkins 801 D4 ter vervanging van de bestaande Bowers & Wilkins 800 D3 weet Bowers & Wilkins opnieuw een iconische naam in het portfolio op te nemen voor het topmodel in de serie. De Bowers & Wilkins HTM81 D4 en Bowers & Wilkins HTM82 D4, een paar hoogwaardige center luidsprekers, completeren de reeks voor thuisbioscoopgebruik. Elk nieuw model in de serie combineert honderden detailverbeteringen met geheel nieuwe technologieën om zo de meest transparante, gedetailleerde en natuurlijk klinkende serie luidsprekers te creëren die Bowers & Wilkins ooit heeft geproduceerd.
Continuum Cone™, FST™ en Biomimetrische suspensie

Continuum Cone™, FST™ en Biomimetrische suspensie

De Continuum Cone van composietmateriaal, nu al bekend om zijn open, transparante en neutrale prestaties, is het resultaat van een acht jaar durend onderzoeksprogramma en wordt zowel voor de middentonen als lage tonen gebruikt. Als midrange driver in vloerstaande luidsprekers van Bowers & Wilkins wordt hij altijd gecombineerd met onze Fixed Suspension Transducer (FSTTM) midrange-technologie, die zorgvuldig de kleuring vermijdt die traditionele conusranden met zich mee kunnen brengen.

Ontkoppelde midrange en turbinekop

Ontkoppelde midrange en turbinekop

In alle drieweg-modellen zijn de midrange drivers voorzien van een zeer stijf, volledig aluminium chassis met Tuned Mass Dampers (TMD) om iedere resonantie te dempen. Deze complete drivers en motorsystemen worden vervolgens geïsoleerd op verende ontkoppelingssteunen, waardoor trillingen in de constructie verder worden gereduceerd. Tenslotte zijn de 803 D4, 802 D4 en 801 D4 uitgerust met een turbinekop met een massieve, stijve behuizing van aluminium voor hun midrange-drivers, die niet alleen een uitgewogen akoestische vorm heeft, maar ook voor een nog betere isolatie zorgt, omdat de constructie van de kop zelf volledig is ontkoppeld van de basbehuizing eronder.

Solid Body Tweeter

Solid Body Tweeter

Om de ongewenste overdracht van resonantie naar de Diamond Dome tweeter-modellen tot een minimum te beperken, is een uitzonderlijke stijve behuizing vereist. De nieuwe 800-Serie Diamond introduceert een herziene versie van de iconische Solid Body tweeter-behuizing; deze wordt nog steeds machinaal vervaardigd uit een massief stuk aluminium, maar heeft nu een langwerpige vorm (bijna 30 cm lang) met een langer intern buisbelastingssysteem.

Reverse wrap-behuizing en Matrix™

Reverse wrap-behuizing en Matrix™

Matrix is al meer dan 30 jaar een kerntechnologie van Bowers & Wilkins en is in die tijd ook voortdurend verder ontwikkeld. Het Matrix-systeem is een interne structuur van ineengrijpende panelen die de luidspreker intern in alle richtingen verstevigen, waardoor de luidsprekerkasten stijf, inert en stil zijn. De Bowers & Wilkins 805 D4 en Bowers & Wilkins 804 D4 hebben nu een reverse wrap-behuizing die voorheen was voorbehouden aan de grotere vloerstaande Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond-modellen. Elk model heeft nu een stijve aluminium plaat aan de binnenzijde van de behuizing om de baffle te verstevigen en zo resonantie te verminderen. Binnenin zijn beide modellen ook voorzien van vernieuwde Matrix-verstevigingen, met dikkere panelen van massief multiplex in plaats van het vroegere MDF, en aluminium verstevigingsprofielen.

Geraffineerd ontwerp

Geraffineerd ontwerp

De nieuwe Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond omvat nu een Satin Walnut afwerking, naast de reeds bestaande selectie van Gloss Black, White en Satin Rosenut.

Elk stereomodel in de serie heeft een aanzienlijk verbeterde behuizing met een geheel nieuw bovendeel van stijf, gegoten aluminium - ter vervanging van de vorige houten versie – voor nog meer stijfheid die de behuizing nog stiller maakt. Voor een luxueus tintje heeft het profiel van het nieuwe aluminium bovenblad een Leather by Connolly-afwerking, in zwart voor donkere behuizingen (Gloss Black, Satin Rosenut) en lichtgrijs voor de lichter gekleurde behuizingen (White, Satin Walnut).

Gerelateerde producten
Bowers & Wilkins 805 D4Luidspreker
€ 4400,00
Bowers & Wilkins 804 D4Luidspreker
€ 6999,00
Bowers & Wilkins 803 D4Luidspreker
€ 11250,00
Bowers & Wilkins 802 D4Luidspreker
€ 13999,00
Bowers & Wilkins 801 D4Luidspreker
€ 18999,00
Bowers & Wilkins HTM81 D4Center Speaker
€ 8499,00
Meer nieuwsberichten
Bowers & Wilkins 600 S3 serie

Bowers & Wilkins 600 S3 serie

Maak kennis met de Bowers & Wilkins 600 S3 serie.

Meer informatie
Focal Littora en Outdoor luidsprekers

Focal Littora en Outdoor luidsprekers

Maak kennis met Focal Littora serie en Focal outdoor luidsprekers.

Meer informatie
Terug naar boven.