Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
Buitenspeakers, waar moet ik op letten bij speakers voor in de tuin?

Buitenspeakers, waar moet ik op letten bij speakers voor in de tuin?

Het wordt weer warmer buiten, veel mensen kiezen er voor om ook buiten in de tuin speakers te plaatsen om ook daar te kunnen genieten van muziek. Waar moet u nu precies op letten bij buitenspeakers? Wilt u buiten in de tuin genieten van uw favoriete nummers? Buitenspeakers zijn uitermate geschikt omdat ze weerbestendig zijn. Maar waar moet u nu precies op letten bij de aanschaf van een luidspreker voor in uw tuin?
IP classificatie

IP classificatie

Als u speakers meeneemt naar het park, strand of plaatst in de tuin is het belangrijk dat deze tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet de speaker beschermd zijn tegen water en stof. Dat is aangegeven in een IP-code. Deze code heeft altijd twee cijfers. Het eerste cijfer staat voor de stofdichtheid, het tweede cijfer staat voor waterdichtheid. Hoe hoger de cijfers (1t/m9), hoe beter de bescherming. Voor een buiten-speaker is het het beste om een stofdichtheid van minimaal 5 en waterdichtheid van minimaal 6 te hebben. Het beste kunnen de speakers op een beschutte plek worden geplaatst.

Wifi, Bluetooth of kabel?

Wifi, Bluetooth of kabel?

Buiten is het niet altijd even handig om met kabels te moeten werken. Bluetooth of Wifi connected speakers kunnen dan een uitkomt bieden. Voor draagbare speakers die u meeneemt naar het strand of park is bluetooth verreweg het makkelijkst. Speakers die u in de achtertuin plaatst kunnen ook aangesloten worden via Wifi. Een sterk Wifi signaal is dan wel vereist in de tuin. De beste kwaliteit krijgt u echter altijd als u de speakers via kabels aansluit. Voor buiten zijn speciale speakerkabels verkrijgbaar die beschermd zijn tegen weer elementen.

Gerelateerde producten
Bowers & Wilkins AM-1Luidspreker
€ 399,00
Bowers & Wilkins CCM Marine 6Inbouw Luidspreker
€ 349,00
Meer nieuwsberichten
Rotel Diamond Series

Rotel Diamond Series

Rotel heeft met de Rotel DT-6000 een DAC en de Rotel RA-6000 een geïntegreerde versterker aan de Diamond Serie toegevoegd.

Meer informatie
Triangle Borea BT bluetooth speakers

Triangle Borea BT bluetooth speakers

De Triangle Borea BT Serie is een serie bluetooth luidsprekers welke volledig uitgerust zijn met alle benodigde connectiviteit.

Meer informatie
Terug naar boven.