Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?

Advance Acoustics X-A160EVO

Eindversterker

Succes voortzetten De modelnaam verraadt het al, de Advance Paris X-A160EVO is de opvolger van de succesvolle Advance Paris X-A160. De Advance Paris X-A160EVO is dan ook ... Verder lezen

€ 1495,00 per stuk en incl. BTW.

Vraag een offerte aan en laat u adviseren voordat u beslist.

 • Levertijd
  Zwart: 3-5 werkdagen
 • 2 jaar garantie
 • Gratis verzending.
 • 14 dagen lang gratis* retourneren.
 • Wij zijn officieel Advance Acoustics dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (437 beoordelingen).

Specificaties van de Advance Acoustics X-A160EVO

Soort Stereo eindversterker 
Aantal kanalen  2
Uitgangsvermogen (per kanaal)  2 x 160W (8 Ohm)
2 x 240W (4 Ohm)
2 x 45W in Class-A
Ingangen 2 (RCA , XLR)
1 trigger ingang 3,5mm (12V)
Uitgangen 1 paar (schroef/banaan) luidsprekers
Afmetingen (H x B x D)  431 x 175 x 415 mm (incl. voeten, knoppen en aansluitbussen)
Gewicht  ca. 19kg
Kleur  Zwart
Overige

Filtercapaciteit in de voeding: 60.000 μF
Vervorming: <0,07%
Frequentiebereik: 10 Hz – 80 kHz
Signaal/ruisverhouding: ≥ 120 dB
Kanaalscheiding: ≥ 80 dB
Ingangsimpedantie: 20 kOhm ongebalanceerd, 38kOkm gebalanceerd
Netspanning: 115 – 230V (automatisch)

Vermogensopname in standby: < 0,5W
Maximale vermogensopname: < 500W
Aantal transformatoren: 1 (700 VA)

Garantie  2 jaar

Over de Advance Acoustics X-A160EVO

Succes voortzetten
De modelnaam verraadt het al, de Advance Paris X-A160EVO is de opvolger van de succesvolle Advance Paris X-A160. De Advance Paris X-A160EVO is dan ook geen volledig nieuwe versterker. Om de prijs/kwaliteitsverhouding zoals we gewend zijn bij Advance Paris op een uitzonderlijk hoog niveau te kunnen houden heeft Advance ervoor gekozen om “slechts” nieuwe meters, kleine aanpassingen op componentniveau, cosmetische aanpassing van de achterzijde en wat andere kleinere details door te voeren.

Een krachtige versterker kies je niet perse om luider te kunnen spelen, maar vooral omdat u controle wil houden over de luidsprekers. De extra reserves zorgen voor rust en ruimte in het geluidsbeeld. De nieuwe generatie VU-meters geven de Advance Paris X-A160EVO de typische Advance uitstraling.

De Advance Paris X-A160EVO heeft voldoende vermogen om mee te spelen, in de eindtrappen treffen we dan ook hoogvermogen bipolaire transistors aan. Deze staan bekend omdat ze snel vermogen kunnen leveren. In de standaardinstelling levert de Advance Paris X-A160EVO 160 Watt bij 8 Ohm per kanaal. Bij lagere belastingen neemt het vermogen toe tot 240 Watt bij 4 Ohm. Verder treffen we ook bij de Avance Paris X-A160Evo de High-Bias schakeling aan. Door deze schakeling speelt de Advance Paris X-A160EVO bij lagere vermogens op Klasse A (middels schakelaar in te stellen) tot ca. 45Watt. Wanneer er meer vermogen nodig is schakelt hij niet hoorbaar over naar Klasse AB. Dit zorgt ervoor dat deze versterker erg muzikaal klinkt.

De Advance Paris X-A160EVO kan zowel via XLR (gebalanceerd) of RCA (ongebalanceerd) aangesloten worden. Middels een schakelaar kunt u kiezen welke aansluiting u wenst te gebruiken. Wanneer u een langere afstand tussen uw voor en eindversterker moet overbruggen (meer dan vier meter) raden wij aan de gebalanceerde aansluiting (XLR) te gebruiken. Deze verbinding is op deze afstand minder gevoelig voor storingen. Tot slot is er ook een triggeraansluiting aanwezig indien uw voorversterker triggerspanning kan leveren kunt u middels deze verbinding uw Advance Paris X-A160EVO automatisch laten inschakelen.

De mechanische constructie van de Advance Paris X-A160EVO is erg stevig. Door het gebruik van hoogwaardig afgewerkte materialen krijgt deze Advance eindversterker een tijdloos karakter. De verlichting van de vu-meters kent drie standen, uit, zwak of sterk verlicht.

Reviews van de Advance Acoustics X-A160EVO

Heeft u ervaring met de Advance Acoustics X-A160EVO? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

 • Marcel

  Onlangs Advance Acoustics X-A160EVO aangeschaft om de voor kanalen van mijn oudere Denon AVRX4200W up te pimpen. Voornamelijk om stereo muziek te luisteren. Ik moet zeggen de verbetering is verbluffend. Veel meer dynamiek, zeer strak diep laag en overal geluidsbeeld is meer gedetaileerd, Hoor dingen die ik nog niet eerder in muziek stukken heb gehoord. Ja het is een bakbeest, maar zeker een aanrader. En ziet er daarnaast nog mooi uit met die meters.

Schrijf een review over de Advance Acoustics X-A160EVO

Heeft u ervaring met de Advance Acoustics X-A160EVO? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Advance Acoustics X-A160EVO
Terug naar boven.