Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Focal Chora 826

Luidspreker

Het vlaggenschip.3-weg vloerstaanderDe Focal Chora 826 basreflex-speaker is het grootste model uit de Chora serie van Focal, dit maakt hem tegens het vlaggenschip. Dit to... Verder lezen

€ 498,00 per stuk en incl. BTW.
 • Verwachte levertijd
  Donker hout: 3-5 werkdagen
  Licht hout: 3-5 werkdagen
  Zwart: 3-5 werkdagen
 • Alleen bij ons 10 jaar garantie!
 • Gratis verzending.
 • 14 dagen lang gratis retourneren.
 • Wij zijn officieel Focal dealer.
 • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (335 beoordelingen).

Specificaties van de Focal Chora 826

Type luidspreker 3-weg bass-reflex vloerstaander
Frequentie bereik (±3 dB) 48Hz-28kHz
Gevoeligheid (2,83V/1m) 91 dB
Aanbevolen vermogen 40/250W
Impedantie Nominaal 8? minimaal 2.9?
Crossover-frequentie(s) 270Hz - 2.700Hz
Aantal speakerunits 2x 6 1/2" (16.5cm) Slatefiber Woofer
1x 6 1/2" (16.5cm) Slatefiber Midrange
1x 1" (25mm) TNF Al/Mg inverted dome tweeter
Afmetingen (H x B x D) 105.3 x 30.3 x 38.8 cm
Gewicht 21.15 kg
Overige Low frequency point (-6 dB) 39Hz
Kleur Black, Dark Wood, Light Wood
Garantie 10 jaar
Download alle specificaties

Over de Focal Chora 826

Het vlaggenschip.
3-weg vloerstaander

De Focal Chora 826 basreflex-speaker is het grootste model uit de Chora serie van Focal, dit maakt hem tegens het vlaggenschip. Dit toegankelijke model biedt de oplossing voor een complete hifi-ervaring. Voorzien van de exclusieve slatefiber conus, welke ontwikkeld en gefabriceerd wordt in de Focal fabriek in Frankrijk. Deze conus zorgt voor een gebalanceerd middengebied aangevuld met strakke bassen. Dit levert een groot en vol geluid, genieten dus. Daarnaast beschikt de Focal Chora 826 over een aerodynamische basreflex-poort aan de voorzijde, deze elimineert vervormiing en draagt bij aan meer bassdruk. Het slanke, moderne ontwerp is licht gekanteld dit draagt bij aan een grotere soundstage. De Chora 826 is dan ook ideaal voor grotere kamers, echter is hij ook uitstekend voor de kleinere kamers.

 

The TNF Aluminium/Magnesium tweeter.
Nauwkeurig hoog zonder scherp te worden.

De tweeter in de Focal Chora 826 is opgehangen in een traagschuimmateriaal genaamd Poron. Deze ophanging is rechtstreeks afgeleid van de tweeter in de Focal Utopia. Deze techniek zorgt ervoor dat de vervorming met een derde vermindert tussen de twee- en drie-duizend Hz. De ruimtelijkheid en de lage directheid leveren zijdeachtige hoge tonen welke op elke plaats in de kamer te horen zijn.

 

De slatefiber conus.
Perfect gebalanceerd geluid.

De Focal Chora 826 luidspreker is uitgerust met slatefiber conussen, deze zijn gemaakt van gerecycled non-woven carbon fibres. Deze carbon fibres worden als een sandwitch aangebracht tussen twee lagen thermoplastisch polymeer. De carbon fibres worden allemaal in dezelfde richting geplaatst om een nog grotere stijfhijd en demping te bereiken, dit draagt bij aan een strakker geluid. Samengevat zorgt dit materiaal voor de drie essentiële eigenschappen van een goede luidspreker; demping, lichtheid en stijfhijd.

 

Een slank, modern ontwerp.

De Focal Chora 826 heeft een modern design, de speaker wordt onder een gekantelde hoek geplaatst op zijn voet. Dit zorgt voor een correctie in de tijd en een optimale soundstage, meer gericht op de luisteraar. De leisteenkleur van de conus geeft de Focal Chora 826 een authentieke look.

Drie afwerkingen.

De Focal Chora 826 vloerstaande speaker is verkrijgbaar in drie afwerkingen, Black, Light Wood en Dark wood. Trendy kleuren die passen in verschillende interieurs. Deze kleuren geven de Focal Chora 826 een unieke uitstraling.

Reviews van de Focal Chora 826

Heeft u ervaring met de Focal Chora 826? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Schrijf een review over de Focal Chora 826

Heeft u ervaring met de Focal Chora 826? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Terug naar boven.