Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Focal Custom 300 ICW 8

Inbouw Luidspreker

De Focal Custom 300 ICW8 is de grootste "plafond" speaker uit de 300-serie. Gezien de prijs zijn ze duidelijk geen budgetoplossing, maar u krijgt wel echt goed geluid voo... Verder lezen

€ 449,00 per stuk en incl. BTW.

Vraag een offerte aan en laat u adviseren voordat u beslist.

  • Verwachte levertijd
    Wit: 5-8 werkdagen
  • 2 jaar garantie
  • Gratis verzending.
  • 14 dagen lang gratis retourneren.
  • Wij zijn officieel Focal dealer.
  • Onze klanten beoordelen ons met 4.8 van 5 (335 beoordelingen).

Specificaties van de Focal Custom 300 ICW 8

Type luidspreker Plafond/wand 2-weg coaxiale inbouwluidspreker 
Frequentie bereik 48Hz - 28kHz 
Gevoeligheid 90 dB 
Aanbevolen vermogen 25 - 150W 
Impedantie 8 Ohm 
Aantal speakerunits
Afmetingen (Diameter x Diepte) 299x127mm 
Gewicht 3.2 kg 
Overige Cut-Out = 264mm 
Garantie 5 jaar 
Download alle specificaties

Over de Focal Custom 300 ICW 8

De Focal Custom 300 ICW8 is de grootste "plafond" speaker uit de 300-serie. Gezien de prijs zijn ze duidelijk geen budgetoplossing, maar u krijgt wel echt goed geluid voor het geld. En mocht u ze als Atmos speakers gebruiken dan is in vergelijking met Atmos-modules, de prijs van de Custom 300 ICW 8 ook niet buitensporig.

Deze 300 ICW8 heeft heel wat van Focal's Aria-serie technologie in een coaxiale, tweeweg inbouwluidspreker. Het meest opvallende is de kenmerkende bleekgele driver gevormd met vezels van natuurlijk vlas. Dit zorgt voor een lichte, stijve kegel die ook nog eens milieuvriendelijker is dan drivers die uit polypropyleen plastic zijn gehouwen.

Als aanvulling op de 8-inch midbass-conus is Focal's 1-inch "inverted" dome-tweeter van magnesium-aluminiumlegering, ook afgeleid van de Aria-reeks. Deze is gemonteerd op een vaste centrale houder.

Zoals veel coaxiale plafondluidsprekers, hebben de Focal Custom 300 ICW8 speakers directionele tweeters om hoogfrequent geluid te 'richten'. Toch is dat misschien niet het beste idee in een Atmos-opstelling. De off-axis prestaties van de ICW 8 zijn namelijk ongelooflijk goed, dus als u ze recht naar beneden laat wijzen, krijgt u de beste algehele balans op alle zitposities.

Als je recht onder de luidspreker zit, of op de as van de tweeter, zullen de Custom 300 ICW 8's behoorlijk helder klinken, maar Focal heeft daar een oplossing voor; Een 'HF-trim'-schakelaar aan de achterkant van het chassis vermindert de hoge tonen met 3dB, wat een veel vloeiendere output oplevert. Dezelfde schakelaar kan ook de hoge tonen met 3dB verhogen voor te gedempte kamers of om ver buiten de as te luisteren.

Reviews van de Focal Custom 300 ICW 8

Heeft u ervaring met de Focal Custom 300 ICW 8? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Schrijf een review over de Focal Custom 300 ICW 8

Heeft u ervaring met de Focal Custom 300 ICW 8? Schrijf een review en help andere geïnteresseerden.

Gerelateerd aan de Focal Custom 300 ICW 8
Kef Ci200RR-THX
€ 699,00 € 649,00
Terug naar boven.