Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
KEF LS50 Meta en KEF LS50 Wireless II

KEF LS50 Meta en KEF LS50 Wireless II

De luidsprekerfabrikant KEF heeft een make-over op de markt gebracht van de succesvolle LS50 modellen. Er zijn twee nieuwe modellen gelanceerd: de actieve KEF LS50 Wireless II en de KEF LS50 Meta. Deze modellen zijn in verschillende kleuren beschikbaar.
KEF LS50 Meta

KEF LS50 Meta

De legendarische KEF LS50 Meta is uitgerust met de 12e generatie van de welbefaamde Uni-Q driver. De implementatie van MAT zou 99% van de hoogfrequente vervorming van de achterkant van de driver elimineren om een puur en natuurlijk geluid te weergeven. Tot slot heeft KEF de baspoort, baffle en interne versterkingen herzien. Het door KEF opgegeven frequentiebereik loopt van 79 Hz tot 28 kHz (+/-3 dB). Op niveau -6 dB is dat 47 Hz tot 45 kHz. De impedantie is acht Ohm en KEF adviseert een versterker met een vermogen tussen 40 Watt en 100 Watt.

KEF LS50 Wireless II

KEF LS50 Wireless II

De KEF LS50 Wireless II beschikt net als de LS50 Meta over de 12e generatie van de wereldberoemde Uni-Q driver. De tweeter wordt aangestuurd door een nieuwe 100 Watt klasse A/B versterker en de middentoner/woofer door een nieuwe 280 Watt klasse D versterker. Uiteraard is de behuizing van de KEF LS50 Wireless II voorzien van de laatste MAT kunststof. In tegenstelling tot de voorgaande KEF LS50 Wireless heeft de mark II wel een draadloze verbinding tussen het linker- en rechterkanaal. Draadloos is de maximale resolutie die bereikt kan worden 24-bit/96kHz. Met een ethernetkabel tussen beide is de maximale resolutie 24-bit/192 kHz.

Metamaterial

Metamaterial

Beide speakers zijn volgens KEF een innovatieve evolutie ondergaan t.o.v. hun voorgangers. “Na drie jaar intensief onderzoek heeft de nieuwste LS50 Collection luidsprekers de maatstaf nog verder hebben verhoogd door een ongekende zuiverheid van geluid te leveren in combinatie met intuïtieve bruikbaarheid,” aldus de fabrikant.

KEF heeft voor beide nieuwe modellen een behuizing ontwikkelt in samenwerking met Acoustic Metamaterials Group het materiaal van deze behuizing wordt “Metamaterial” genoemd, eigenlijk een nieuwe kunststof. Dit nieuwe synthetische materiaal heeft volgens KEF de eigenschap om al het ongewenste geluid dat via de achterkant van de driver in de behuizing terecht komt te absorberen waardoor de hoeveelheid vervorming wordt vermindert. De technologie wordt Metamaterial Absorption Technology genoemd kortweg MAT. De nieuwe LS50 modellen zijn volgens KEF de eerste luidsprekers ter wereld die deze technologie implementeren.

Gerelateerde producten
Kef LS50 METALuidspreker
€ 649,00
Kef LS50 Wireless IIDraadloze Luidspreker
€ 2299,00
Meer nieuwsberichten
Marantz introduceert de Cinema 30

Marantz introduceert de Cinema 30

Marantz introduceert met trots het nieuwe referentieontwerp voor de Cinema-serie hoogwaardige home cinema AVR's - de Cinema 30.

Meer informatie
Focal Aria Evo X

Focal Aria Evo X

Maak kennis met de Focal Aria Evo X serie luidsprekers.

Meer informatie
Terug naar boven.