Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
De nieuwe luidsprekers van de Focal Aria K2-lijn

De nieuwe luidsprekers van de Focal Aria K2-lijn

Met de recent toegevoegde center- en boekenplankspeaker heeft Focal haar Aria K2-lijn geüpgraded tot een volwaardige stereo- en surroundsysteem. De luidsprekerserie bestond tot voorkort uit de vloerstaander Focal Aria K2 936 met een hypermoderne K2-conus van aramidevezel, een evolutie van de iconische polykevlar-conus van de JMlab-luidsprekers uit de tachtiger jaren. Aan deze Aria K2-serie wordt nu dus de Focal Aria K2 906, als ook de Focal Aria K2 Center toegevoegd. Beiden voorzien van diezelfde K2-conus en een evolutionair ontwerp dat de perfecte balans tussen gewicht, stijfheid en demping tot in het kleinste detail weet waar te maken.
Premium afwerking

Premium afwerking

De Focal Aria K2 luidsprekers komen allen in een asgrijze afwerking en een klassiek zwarte stofkap. Deze tijdloze kleuren integreren eenvoudig in elk interieur, zelfs wanneer de stofkap eraf blijft. De iconische gele conus is omringt met een verfijnd en elegant lederen voorpaneel en zorgt voor een uniek extra detail dat geheid hoge ogen gooit.

K2 power conus

K2 power conus

De opvallende gele aramidevezel conus zijn exclusief ontworpen en hebben een langdurige reputatie als het gaat om precisie, demping, stijfheid en lichtheid. De conus staat garant voor uitzonderlijke hoogwaardige audioweergave zonder verkleuring. Alle luidsprekers binnen de Aria K2-lijn zijn voorzien van de 165 millimeter K2 woofer en de vloerstaander 936 met drie extra 165 millimeter K2 sandwich woofer. Naast de indrukwekkende bas- en midrange drivers is ook de 25 millimeter TNF inverted dome tweeter met poron-schuimen ophanging een volwaardig onderdeel aan de hoogwaardigheid van de Focal Aria K2-luidsprekers. De tweeter geeft zeer dynamische hoge frequenties en is geplaatst in een polyurethaan tweeter-plaat voor een breder geluidsbeeld.

Robuuste constructie

Robuuste constructie

De bouw van elke luidspreker binnen de Focal Aria K2-lijn draagt bij aan een verbetering in de akoestiek. Zo is de ultrastijve MDF-constructie ontworpen voor zeer lage trillingen en een zeer neutrale weergave. Het powerflow-port systeem voorkomt dynamische compressie en zorgt voor meer impact in de lagere frequenties. De 936 vloerstaander is voorzien van een aluminium legering voor stabiliteit op elke vloersoort. Voor de 906 boekenplankluidspreker geldt dat deze kan worden geplaatst op de bijpassende Aria S900 standaard voor de perfecte luisterhoogte en de best mogelijke aanvulling in zowel akoestiek als discretie.

Allround opstellingsmogelijkheden

Allround opstellingsmogelijkheden

De Focal Aria K2-lijn is speciaal ontworpen voor een synchrone en esthetische harmonische samenwerking. Zo werken de luidsprekers uitstekend als paar in een stereo-opstelling, en kan de center speaker dienst doen in een thuisbioscoopconfiguratie.

De thuisbioscoopconfiguratie werkt uitzonderlijk goed met de center speaker, in combinatie met de 906 of 936 in een 3.1-kanaals opstelling. Gebruik de hele Focal Aria K2-lijn voor een 5.1-kanaals opstelling, waarbij de complementaire Focal Sub 1000 F films van desgewenste impactvolle diepe bas voorziet. De klankkleuren van de luidsprekerserie zijn stuk voor stuk perfect op elkaar afgestemd voor een complete sonische coherentie, voor welke configuratie ook wordt gekozen.

Gerelateerde producten
Focal Aria K2 906Luidspreker
€ 749,00
Focal Aria K2 936Luidspreker
€ 1999,00
Focal Aria K2 CenterCenter Speaker
€ 799,00
Focal Sub 1000 FSubwoofer
€ 1299,00
Focal Aria Stands S900Luidspreker Standaard
€ 399,00
Meer nieuwsberichten
Bowers & Wilkins introduceert de nieuwe 700 serie 3

Bowers & Wilkins introduceert de nieuwe 700 serie 3

De nieuwe Bowers & Wilkins 700 Serie wordt gekenmerkt door elegantie en prestaties.

Meer informatie
Subwoofer Show

Subwoofer Show

Bij Stassen Hifi staat 29 oktober in het teken van subwoofers. In 10 verschillende ruimtes worden subwoofers gedemonstreerd van de merken REL, SVS en JL Audio.

Meer informatie
Terug naar boven.