Naar de inhoud springen. Terug naar Home

Datasat

Datasat Digital Entertainment werd in 1991 opgericht onder de naam Digital Theater Sound (DTS). Datasat ontwikkelde één van de eerste digitale audio systemen voor professionele bioscoopzalen. Dit is onder andere Steven Spielberg niet ontgaan. In 1993 kwam de eerste film uit met Datasat Digital Entertainment audio technologie: Jurassic Park

Vandaag de dag is Datasat Digital Entertainment een begrip voor filmstudios in Noord Amerika. De grootste blockbusters zijn wereldwijd te horen in de beste geluidskwaliteit, dankzij de technologie van Datasat Digital Entertainment.

Datasat Digital Entertainment maakte gebruik van externe geluidsopslag op een cd-rom met geavanceerde audio codec voor het synchroniseren met de film. Dit in tegenstelling tot de concurrenten zoals Dolby en SDDS. Zij voegden de audio samen op de 35mm film.

Datasat kon betere audio kwaliteit halen omdat zij geen audio compressie hoefden toe te passen om de audio op de 35mm film te toevoegen. Deze techniek leverde Datasat in 1996 een Oscar op vanwege hun vooruitstrevende audio techniek.

In de loop der jaren heeft de film industrie niet stil gestaan. Zo is er van 35mm film een sprong naar het digitale tijdperk gemaakt. Datasat Digital Entertainment heeft ook hier op ingespeeld en is nog steeds een van de leiders in de branche. Een voorbeeld van de ontwikkelingen is de Datasat AP20. Deze Datasat processor heeft vele toepassing in 1 apparaat, waar de concurrent 4 externe componenten nodig heeft.

Het is ook geen verrassing dat Barco is gaan samenwerken met Datasat Digital Entertainment voor de realisatie van een 3D audio processor.
De Datasat AP24 3D is een geïntegreerde Auro-3D® processor, die kosteneffectief het 11.1 en 13.1 3D geluid naar de bioscoop brengt.

En nu is het zover, Datasat Digital Entertainment brengt ook de professionele audio processor techniek naar de High-end consumenten markt. De Datasat RS20i is de eerste consumenten audio processor gebaseerd op de professionele bioscoop technieken van Datasat Digital Entertainment.

Terug naar boven.