Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
De opvolger van de Dali Opticon serie, de Dali Opticon MK2.

De opvolger van de Dali Opticon serie, de Dali Opticon MK2.

Dali heeft zijn Opticon serie herzien en een vernieuwde versie uitgebracht, de Opticon MK2. De nieuwe Dali Opticon MK2 serie bestaat uit zes heel verschillende modellen als het gaat om het formaat van de luidsprekers. De grootste is de Dali Opticon 8 MK2. De kleinste de tweeweg boekenplankspeaker, Dali Opticon 1 MK2. Uiteraard heeft de Opticon MK2 familie heel erg veel overeenkomsten waardoor een mooie surroundopstelling gemaakt kan worden. Daarnaast is de Opticon MK2 ook uitermate geschikt voor muziekweergave middels een stereo opstelling.
Softdome- en ribbontweeter

Softdome- en ribbontweeter

Alle modellen zijn uitgerust met zowel een ribbon- als softdome-tweeter. Met uitzondering van de twee boekenplankmodellen (Dali Opticon 1 MK2 en Dali Opticon 2 MK2) welke enkel zijn uitgerust met enkel een softdometweeter. De tweeter(s) zijn gemonteerd op een gegoten aluminiumplaat. Deze combinatie biedt volgens Dali het beste van beide werelden, de dome-tweeter zorgt voor helderheid, snelheid en dynamiek. Terwijl de ribbon-tweeter zorgt voor zeer hoge frequentiedetails met soepele finesse.

Woodfiberconussen

Woodfiberconussen

De houtvezelconussen in de Opticon MK2 serie zijn afgeleid van de Epicon serie van Dali. De nieuwe iets donkerder gelkleurde drivers zijn natuurlijk uitgerust met SMC, Dali’s Soft Magnet Compound technologie.

Dual Flare Reflexpoorten

Dual Flare Reflexpoorten

Aan de achterkant van zowel de Opticon 1 MK2, de Opticon 2 MK2, de Opticon 6 MK2 en de Opticon 8 MK2 bevinden zich Dual Flare-reflexpoorten. Het nieuw geïntroduceerde poortontwerp is gebaseerd op aerodynamica om turbulentie te minimaliseren. Dual Flare zorgt ervoor dat Opticon Mk2-reflexpoorten de laagfrequente prestaties te versterken tot een aanzienlijk hoger volumeniveau dan anders mogelijk zou zijn, aldus Dali.

Vernieuwd bouwproces van Dali

Vernieuwd bouwproces van Dali

Dankzij de wijzigingen van onder andere de tweeter, drivers en het vernieuwde poortsysteem is Dali genoodzaakt geweest ook de cross-overs te wijzigen. Hiervoor heeft Dali nieuwe componenten van hogere kwaliteit gebruikt om het verlies nog verder te minimaliseren.

Tot slot bouwt Dali deze Opticon MK2 serie per paar. Dali heeft haar bouwproces geoptimaliseerd om stereoparen luidsprekers opeenvolgend te bouwen. Hierdoor worden deze luidsprekers gebouwd en getest door een en dezelfde technicus met als resultaat het gebruik van onderdelen en materialen uit een batch.

Gerelateerde producten
Dali Opticon 6 MK2Luidspreker
€ 999,00
Dali Opticon 2 MK2Luidspreker
€ 549,00
Dali Opticon 8 MK2Luidspreker
€ 1599,00
Dali Opticon 1 MK2Luidspreker
€ 599,00
Dali Opticon LCR MK2Luidspreker
€ 799,00
Dali Opticon Vokal MK2Center Speaker
€ 649,00
Meer nieuwsberichten
Show Bowers & Wilkins 800-serie Diamond

Show Bowers & Wilkins 800-serie Diamond

Op zaterdag 6 november organiseert Stassen Hifi in Tegelen een demonstratie met de nieuwe Bowers & Wilkins 800-Serie Diamond luidsprekers.

Meer informatie
Polk Audio Reserve luidsprekers

Polk Audio Reserve luidsprekers

De Reserve serie van het Amerikaanse Polk Audio laat muziek- en filmgeluid tot leven komen, met innovaties en technieken die toonaangevend zijn voor muziek- en filmgeluid.

Meer informatie
Terug naar boven.