Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Auro-3D

Auro-3DAuro-3D ® is een revolutionaire 3D-audiotechniek die de luisteraar onderdompelt in een cocon van levensecht geluid. Voor het eerst ervaart de luisteraar een sensationeel geluid dat zowel rondom als boven de luisteraar weergegeven wordt.

Auro-3D® is een product van Auro Technologies (opgericht in 2010), ontstaan uit de Galaxy Studios, een wereldwijd bekende postproductie studio in het Belgische Mol. Wilfried van Baelen (CEO en oprichter Galaxy Studios & Auro Technologies) is in 2005 begonnen met de ontwikkeling van het Auro-3D® concept. Mede dankzij een team van hooggekwalificeerde ingenieurs kon in 2006 het Auro-3D® concept gepresenteerd worden aan de Audio Engineering Society in Parijs en San Fransisco. Na 5 jaar van ontwikkeling is Auro-3D® de nieuwe standaard voor cinema en home theater.

Het unieke van Auro-3D® is de toepassing van 3 lagen. Door 3 lagen informatie op te nemen en / of te mixen in een geluidstrack wordt een ambiance gecreëerd als nooit tevoren.

De Surround laag verzorgt het 2D-surround geluid op oorhoogte. De hoogte laag is de belangrijkste laag om het geluid rondom de luisteraar te creëren. De top laag is recht boven de luisteraar gesitueerd en verzorgt realistische fly-over effecten in combinatie met de hoogte laag. De unieke geluidservaring ten opzichte van traditionele Surround-systemen wordt gecreëerd door de toepassing van de hoogte laag in combinatie met de top laag.

Bij films kunnen de meest extreme visuele bewegingen nu akoestisch door de ruimte gevolgd worden waarbij de indruk ontstaat dat de luisteraar zich midden in de actie bevindt. De akoestiek van een concertzaal of muziekpodium kan met Auro-3D® op een perfecte manier nagebootst worden. Het gebruik van Auro-3D® kent nauwelijks grenzen. Denk eens aan hoe een sportwedstrijd weergegeven kan worden met de indruk dat de luisteraar zelf bij in het stadion of sportcomplex aanwezig is. Of hoe een videogame de illusie kan gaan wekken dat de speler zich in een fantasiewereld bevindt. Zelfs de automobielindustrie wil en kan niet om Auro-3D® heen. De natuurgetrouwe weergave van geluid met behulp van Auro-3D® zorgt voor een lagere hersenactiviteit, waarmee buiten vele kilometers vol genot ook ontspannen kilometers gegarandeerd zijn.

Alles van Auro-3D