Naar de inhoud springen. Terug naar Home
Eerst luisteren voordat u beslist?
Audioquest HDMI 2.1 kabels

Audioquest HDMI 2.1 kabels

William E. Low (Bill) de hoofdontwerper en oprichter van AudioQuest, heeft met het bedrijf AudioQuest een merk opgericht met het doel om tools te ontwikkelen om de beleving van audio en video in de thuissituatie te verbeteren. Of het nu om een luidsprekerkabel, HDMI-Kabel, digitaal audioproduct of een digitale kabel gaat. Het aanbod van AudioQuest is heel divers. AudioQuest is al jaren een begrip in de hifi branche op gebied van kabels, het is een van de grootste kabelleveranciers voor de high-end gespecialiseerde markt. Met het enorme aanbod dat AudioQuest heeft richt het zich volledig op het leveren van producten met een uitstekende waarde en prestatie.
Nieuwe Audioquest HDMI 2.1 kabels

Nieuwe Audioquest HDMI 2.1 kabels

Alle nieuwe 48Gbps HDMI-Kabels van AudioQuest (Pearl 48, Forest 48, Cinnamon 48, Carbon 48, Vodka 48, Vodka eARC, Thunderbird 48, Thunderbird eARC, FireBird 48, Dragon 48, Dragon eARC) zijn geschikt voor data overdracht tot 10K Ultra HD-video. De datasnelheid van 48 Gbps is te behalen dankzij vier gebalanceerde audio/video draad-paren met ieder een capaciteit van 12Gbps. Let wel vanaf 8 meter zijn alle voorgenoemde modellen, de BlueBerry en Cherry Cola geschikt voor 4K-8K 18 Gbps. Natuurlijk zijn de AudioQuest 48Gbps kabels naast de hoogste standaarden ook te gebruiken voor full HD en 4K.

Video tot 10K

Video tot 10K

De Audioquest 48 Gbps HDMI kabels zijn volledig compatibel met voorgaande standaarden van bestaande apparaten en die een bandbreedte nodig hebben voor video met resoluties tot 10K en resoluties / vernieuwingsfrequenties tot 8K / 60 en 4K / 120.

HDR (High Dynamic Range)

HDR (High Dynamic Range)

Alle Audioquest HDMI-kabels ondersteunen HDR en Dynamic HDR. HDR-content heeft een groter beeld contrast wat resulteert in zwarter zwart en helderder wit (hoge lichten). Verder zorgt het voor een grotere kleurverzadiging en meer helderheid. Bovendien heeft 4K Ultra-HD-content een nog groter kleurbereik. De combinatie van al deze technologieën heeft als resultaat dat er nog realistischere beelden ontstaan met meer diepte. Dynamic HDR (HDR10 + en Dolby Vision bijvoorbeeld). De combinatie van deze technieken resulteert in meer realistische HDR beelden met een grotere diepte werking. Dynamic HDR (bv : HDR10+ en Dolby Vision ) maakt het mogelijk beeldje voor beeldje te optimaliseren ipv een statische setting voor de hele film. De belangrijkste HDR formaten van dit moment zijn : HDR10, HDR10+, and Dolby Vision. AudioQuest 18Gbps en 48Gbps HDMI kabels zijn compatible met al deze HDR formaten, aanwezig op Ultra-HD Blu-ray, en alle belangrijke streaming services, inclusief Netflix, Amazon Prime, Disney+, Apple TV+, en anderen.

ARC (Audio Return Channel) en eARC (enhanced Audio Return Channel)

ARC (Audio Return Channel) en eARC (enhanced Audio Return Channel)

Audio Return Channel stuurt audio van een tv naar bijvoorbeeld een soundbar, A/V receiver of stereo receiver via de HDMI-ARC uitgang. Dit zorgt voor nog meer gebruiksgemak en flexibiliteit bij het instellen van een systeem. ?De huidige ARC capaciteit van tv, blu-ray en andere hardware stopt bij “lossy” (compressed) 5.1-kanaals surround sound. De laatste generatie HDMI 2.1 hardware ondersteunt enhanced Audio Return Channel (eARC), deze standaard heeft een drastisch verhoogd digitale bandbreedte; hierdoor is het mogelijk om niet gecomprimeerde en lossless meer-kanaals audio met hoge resolutie, inclusief Dolby TrueHD, Atmos, DTS-HD Master Audio en DTS: X door te geven via HDMI. Alle huidige generaties AudioQuest HDMI-kabels hebben de draad-paren (geleiders) en bandbreedte die vereist is voor de mogelijkheden die eARC biedt. Buiten dat heeft AudioQuest ervoor gekozen om de bedrading die ARC mogelijk maakt in de tegenovergestelde richting te laten lopen ten opzichte van de vier draad-paren die informatie naar de tv overdragen. Dit resulteert in nog betere audio prestaties. AudioQuest’s eARC-Priority modellen hebben 4 verzilverde Forest 48-level audio/video draad-paren maar dan met een veel betere bedrading voor de audio uitgang van de tv. Door alleen het ARC data pad te verbeteren is audiofiele kwaliteit mogelijk voor een fractie van de kosten die men zou hebben als alle 5 data verbindingsparen verbeterd zouden worden.

Wat is HDMI 2.1?

Wat is HDMI 2.1?

HDMI 2.1 ondersteunt hogere resoluties en verversingfrequenties. Onder andere 4K, 120Hz en 8K, 120Hz. Door deze laatste generatie zijn er ook kabels ontwikkelt die deze hogere resoluties en verversingsfrequenties ondersteunen, HDMI Ultra High Speed. De HDMI Ultra High Speed kabels zijn gecertificeerd om deze hogere snelheden en formaten door te kunnen voeren. Uiteraard worden ook vorige generaties met de laatste generatie ondersteund.

De functies t.o.v. voorgaande generaties op een rij:

 • 48 Gb/s bandbreedte (verhoogd)
 • Dynamische HDR specificatie van HDR-metadata op een scene-by-scene of zelfs een frame-per-frame basis.
 • Ondersteuning tot maximaal 10K, 120Hz
 • HFR, High Frame Rate voor 4K, 8K en 10K, dit zorgt voor verversingssnelheden tot 120Hz.
 • Een verbeterd Audio Return Channel, eARC
 • QFR, Quick Frame Transport
 • Signaleleringssneldheid vergroot naar 12 Ghz
 • ALLM, Auto Low Latency Mode
 • QMS, Quick Media Switching, elimineert vertragingen
 • DSC, Display Stream Compression 1.2, wordt gebruikt voor videoformaten hoger dan 8K met 4:2:0 chroma subsampling
 • VRR, Variabele verversingssnelheid, welke vertraging, stotteren en framehaperingen vermindert of elimineert voor meer vloeiende beweging in games

HDMI 2.1 biedt 48 Gb/s. Dit is voldoende voor 8K resolutie bij ongeveer 50Hz, met 8 bpc RG of Y’CBCR kleur. Om nog hogere formaten te bereiken kan HDMI2.1 gebruik maken van DSC met een compressieverhouding tot 3:1. Door middel van Display Stream Compresion zijn formaten tot 8K (7680 × 4320) 120 Hz of 10K (10240 × 4320) 100 Hz bij 8 bpc RGB/4:4:4 te realiseren. Door middel van Y?CBCR met 4:2:2 of 4:2:0 chroma-subsampling in combinatie met DSC kunnen nog hogere formaten weergegeven worden.

Gerelateerde producten
Audioquest Pearl 48 (HDMI)HDMI Kabel
€ 35,00
Audioquest Forest 48 (HDMI)HDMI Kabel
€ 59,00
Audioquest Cinnamon 48HDMI Kabel
€ 99,00
Audioquest Carbon 48HDMI Kabel
€ 169,00
Audioquest Vodka 48HDMI Kabel
€ 349,00
Audioquest Firebird 48HDMI Kabel
€ 1199,00
Meer nieuwsberichten
Upgrade voor AV-Versterkers van Marantz en Denon

Upgrade voor AV-Versterkers van Marantz en Denon

Marantz en Denon komen met een upgrade voor de vlaggenschepen: Marantz AV8805 en de Denon AVC-X8500H.

Meer informatie
Void Acoustics Air-serie

Void Acoustics Air-serie

Void Acoustics combineert met de Air-serie uitzonderlijke esthetiek en extreme muzikaliteit, met een reeks van unieke hoogwaardige luidsprekers en subwoofers.

Meer informatie
Terug naar boven.