Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Yamaha NS-5000

Yamaha introduceert met trots de NS-5000, een 12 inch 3-weg boekenplank luidspreker systeem. De Yamaha NS-5000 is het resultaat van jarenlang research, design en ontwikkeling. Met ongekleurde geluidsweergave, brede frequentierespons, consistent geluid over het gehele spectrum, en extreem lage vervorming is de NS-5000 het trotse paradepaartje van Yamaha.

NS-5000 van binnen

Yamaha heeft in de ontwikkeling van de NS-5000 elk onderdeel van de luidspreker tegen het licht gehouden en gekeken naar “hoe kunnen we dit onderdeel nog beter maken”. Dit streven naar perfectie heeft geleid tot interessante technische toepassingen.

ZYLON® 

In Hi-Fi-luidspreker systemen hebben de vezels, plastics en metalen die worden gebruikt voor diafragma's hun eigen inherente akoestische eigenschappen, die op hun beurt weer onderscheidende kenmerken aan de luidsprekers geven.
Door af te wijken van conventionele wijsheid, is Yamaha een nieuwe weg ingeslagen met de ontwikkeling van de NS-5000 - beginnend met de selectie van het diafragma materiaal. Yamaha heeft gekozen voor textiel gemaakt van 100% ZYLON® - een synthetische vezel van uitzonderlijk hoge sterkte, met akoestische snelheid, en het vermogen om de kleinste details van audio te reproduceren. De resultaten zijn gelijkwaardig aan die van beryllium maar zonder de scherpe resonantiepiek inherent aan een hard materiaal. Het unieke ZYLON® materiaal bood de perfecte gelegenheid om een hifi luidspreker te creëren met kenmerkend Yamaha geluid. Een luidspreker die volledig in staat is om aan de eisen van het tijdperk met hoge resolutie te voldoen en muziek te reproduceren met grotere getrouwheid aan het origineel.

Zylon

 

R.S. Kamer

Het onderdrukken van onnodige akoestische straling van de achterkant van de tweeter en de middentonen driver is een uitdaging voor veel luidspreker ingenieurs. Ingenieurs hebben verschillende benaderingen gekozen om deze uitdaging het hoofd te bieden, waaronder het toevoegen van een kleine achterkamer vol geluidabsorberende materialen.
Bijna alle conventionele methoden vereisten echter een grote hoeveelheid geluidsabsorberende materialen om sterke resonantie in de kamer te elimineren. Met de NS-5000 heeft Yamaha een radicaal andere benadering gekozen; De achterkant van de 100% ZYLON® 8 cm (3-1 / 4 ") middentoner en 3 cm (1-1 / 4") tweeter zijn uitgerust met de nieuw ontwikkelde R.S. Kamers (patent aangevraagd). Elk van de R.S. Kamers maakt gebruik van twee resonantiebuizen van verschillende lengte om de resonantiepiek in de hoofdkamer in het midden weg te werken, waardoor de behoefte aan geluidabsorberende materialen in de kamer wordt geëlimineerd die het geluid zouden verslechteren. Het resultaat is dat elke driver zijn oorspronkelijke vlakke frequentiekarakteristieken kan behouden en dat delicate nuances van muziek kunnen worden gereproduceerd met uitzonderlijke details en articulatie.

 

RS

 

 

 

Akoestische demper

Op basis van de knowhow die werd verkregen bij de ontwikkeling van akoestische conditioneringspanelen, heeft Yamaha een Acoustic Absorber (patent aangevraagd) ontwikkeld. Deze demper is een compacte J-vormige resonantiebuis die de staande golf van een specifieke frequentie elimineert. Twee van deze dempers zijn in de NS-5000 gebouwd. De ongecompliceerde kubusvormige behuizing van de luidspreker helpt interne staande golven op een specifieke frequentie te consolideren en maakt het gemakkelijk voor de akoestische schokdemper om die frequentie te richten en te onderdrukken. Dit elimineert de behoefte aan een grote hoeveelheid geluidsabsorberende materialen in de behuizing en helpt de natuurlijke akoestische resonantie uit de originele muziek te halen.
Acoustic Absorbers zorgen tevens voor een opmerkelijke continuïteit in klank tussen de woofer en de midrange. Ze zorgen ervoor dat, in tegenstelling tot in een conventionele behuizing gevuld met geluidsabsorberende materialen, veel van de akoestische energie in het hoge frequentiebereik intact blijven.

 

AA

 

 

 

Baanbrekende Behuizing

Geholpen door laserscan-meting en geavanceerde FEM-analyse heeft Yamaha een unieke behuizing structuur ontwikkeld die "box ringing" effectief onder controle houdt in een mate die niet door menselijke oren kan worden gedetecteerd. In de behuizing zijn gepatenteerde verstevigingsstaven geïnstalleerd die zijn ontworpen door met precisie te simuleren hoe geluid van de drivers zich verplaatst vanaf de zes oppervlakken van de behuizing. Deze staven spelen een belangrijke rol bij het perfect synchroniseren van de timing van akoestische resonanties die door de behuizing worden gegenereerd. Dit helpt natuurlijke akoestische levendigheid te reproduceren met een verbazingwekkende zuiverheid en helderheid. Dit biedt de luisteraar een ongekend niveau van meeslepende audio-ervaring.

 

 

 

NS5000

 

Yamaha NS-5000

Yamaha NS-5000
Yamaha NS-5000
Yamaha NS-5000
Yamaha NS-5000