Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Bryston BDA-1

De Bryston BDA-1 is werkelijk een state-of-the-art externe stereo DAC. Volledig discreet opgebouwd in klasse A, twee van elkaar volledig gescheiden lineaire voedingen en een dubbele Crystal CD4398 DAC chip.

Als ingang zijn beschikbaar USB, COAX, Optisch, AES-EBU en BNC devices. Dit zijn de normale standaarden, die u aantreft op de uitgang van uw cd speler, Het valt buiten het kader van deze omschrijving om het hele fantastische digitale proces in deze DAC uit te leggen. Dat staat uitstekend omschreven op de Bryston website.

We kunnen het wel in het kort toelichten.

Inkomende signalen worden opnieuw geklokt en ge-upsampled

Lees verder

. Hiermee is er een referentiekader om de jitter nog verder terug (voor de liefhebber 1/1000 van een nanoseconde) te brengen en het signaal te verbeteren door de bitdiepte te vergroten waarin informatie wordt opgeslagen voor de latere verwerking.

Dit verschil kunnen we simpel laten horen. Er zit in de Bryston BDA 1 een schakelaartje op het voorpaneel waarmee de upsampling kan worden uitgeschakeld.

Verder is de hele DAC opgebouwd van de Bryston BDA-1 zoals alle andere Bryston. Verschillende uitgewerkte voedingen voor de digitale sectie en voor het analoge domein, extra vergulde contacten op connectoren en schakelaars.

Deze DAC bevindt zich muzikaal gezien absoluut in de hoogste regionen. Superlatieven komen tekort om het verschil aan te geven met reguliere DAC's. Bryston is hiermee uitstekend geslaagd om de digitale signaalverwerking op het niveau te brengen van de traditionele audio in het top segment.

2990,-per stuk

Alle vermelde prijzen zijn per stuk en inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.

Luisterafspraak maken

Specificaties van de Bryston BDA-1

Soort
D/A Converter 
Frequentie bereik
 20 - 20.000 Hz
Signaal/ruisverhouding
 140 dB
Ingangen
 1 x USB, 2 x Coax, 2 x Optische, 1 x AES-EBU, 2 x BNC
Uitgangen
 2 x RCA ongebalanceerd, 2 x XLR gebalanceerde
Uitgangsspannig
2,3 Volt ongebalanceerd, 4,6 Volt gebalanceerd
Afmetingen (H x B x D)
44 mm x 432 mm x 286 mm 
Gewicht
 8.2 kg 
Kleur
 Zwart, zilver
Garantie
 2 jaar

Video van de Bryston BDA-1

Alle vermelde prijzen zijn per stuk en inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.