Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Sennheiser HD800s

De Sennheiser HD800 is wereldwijd geliefd vanwege het briljante geluidbeeld , wat maakt de nieuwe Sennheiser HD800s waardig om deze naam te mogen dragen?

Sennheisers topsegment

Toen de Sennheiser HD800s werd aangekondigd stond de audiowereld even op zijn kop. Zou de prijswinnende, geliefde HD800 vervangen worden? Het antwoord hierop bleek: Ja en Nee. De Sennheiser HD800s is toegevoegd aan lijn van hoofdtelefoons. De “oude” HD800 blijft dus, in ieder geval voorlopig, gemaakt en geleverd worden. De Sennheiser HD800s is echter een verdere doorontwikkeling van de HD800, met een aantal aanzienlijke aanpassingen.

Absorbatie Technologie

De verbeterde geluidsreproductie van de Sennheiser HD800s wordt mede behaald door de innovatieve absorbatie technologie. Op het moment dat het menselijk gehoor hoge frequentie geluid en lage frequentie geluid op hoger volume tegelijkertijd binnen krijgt, gaat het hoge geluid grotendeels verloren. Door pieken in de lage frequenties te absorberen maakt Sennheiser het mogelijk meer details en nuances waar te nemen.  

Transducer

Zoals gezegd is de HD800s een doorontwikkeling van de HD800. De Sennheiser HD800s is voorzien van dezelfde immense 56mm transducer als zijn voorganger. De transducer heeft als functie het audiosignaal om te zetten naar geluidsgolven. Des te groter het oppervlak dat in trilling wordt gezet, des de puurder het lage frequentie geluid wordt. Een grote transducer heeft echter als nadeel dat er vervorming kan optreden in het hoog-bereik. Dit heeft Sennheiser opgelost door hun gepatenteerd ring en diafragma design. De gemeten harmonische vervorming is zelfs teruggebracht naar minder dan 0,02 procent.

Oorschelpen

De oorschelpen van zowel de Sennheiser HD800 als de HD800s zijn ontworpen zodat de geluidsgolven in een kleine hoek het oor binnenkomen. Dit zorgt ervoor dat er een kleine tijdsvertraging in de gehoorgang plaatsvindt. Deze tijdsvertraging geeft een ruimtelijk effect waarmee de geluidservaring zeer natuurlijk en realistisch wordt. U heeft niet het idee dat u in een zaal zit, luisterend naar een zangeres. Het lijkt alsof u er recht naast staat.

Comfort

Het eerste dat opvalt als u de Sennheiser HD800s op zet is hoe comfortabel deze hoofdtelefoon zit.  De oorkussens zijn gemaakt van Japanse Alcantra vezels. Dankzij deze vezels voelt de HD800s zachter en luxueuzer aan dan de leren kussens die we op de meeste hoofdtelefoons vinden.
De lichtgewicht materialen zijn goed gebalanceerd waardoor u snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op heeft. De HD800s kan urenlang gedragen worden zonder geïrriteerde of te warme oren.

Waarom de HD800 (nog) niet verdwijnt.

Geen enkele hoofdtelefoon is perfect. Met de HD800s heeft Sennheiser een objectieve verbetering gerealiseerd in het geluidsbeeld t.o.v. de voorganger . Op zichzelf is dat een indrukwekkende prestatie gezien de hoge kwaliteit van de Sennheiser HD800. Vooral de kleine aanmerkingen van gebruikers zijn aangepakt. Zo zou bijvoorbeeld de HD800 een te scherpe treble hebben en soms wat kracht in het laagbereik missen. Deze punten zijn met de HD800s aangepakt. Hierdoor is echter het geluidsbeeld gewijzigd, waardoor de subjectiviteit van muziek luisteren om de hoek komt kijken.  Voor bepaalde muziekstijlen zullen sommige luisteraars de voorkeur geven aan de HD800 in plaats van de HD800s.

Conclusie

Bent u in de markt voor een hoofdtelefoon van absolute topklasse waar u gegarandeerd veel van zult genieten? Dan is de Sennheiser HD800s een aanrader en serieuze kandidaat. De Sennheiser HD800s heeft het volle recht de titel “vlaggenschip” en de naam van zijn geliefde voorganger te dragen.

De nieuwe High-End Sennheiser

Sennheiser HD800s
Sennheiser HD800s
Sennheiser HD800s
Sennheiser HD800s
Sennheiser HD800s

Sennheiser HD800s

De nieuwe HD800s kan zich meten met zijn voorganger en voegt hier een nieuwe dimensie aan toe.

Sennheiser HD800

Sennheiser HD800

Absoluut een nog relevante klassieker. De HD800 wordt wereldwijd geprezen om zijn fantastische soundstage.

Sennheiser HD700

Sennheiser HD700

De zeer dynamische en comfortabele Sennheiser HD700 laat u versteld staan hoeveel details u in uw muziek heeft gemist.

Sennheiser HD630VB

Sennheiser HD630VB

Neem je geliefde geluidsbeleving mee op reis. De Sennheiser HD603VB is een audiofiele hoofdtelefoon die tegen een stootje kan.

Sennheiser HD650

Sennheiser HD650

De open, akoestisch sterke Sennheiser HD650 met is een ware aanwinst voor elk home entertainment systeem.

Sennheiser HDVD800

Sennheiser HDVD800

Haal het allerbeste uit uw hoofdtelefoon met de Sennheiser HDVD800 hoofdtelefoon versterker en DAC.