Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Nieuwe Onkyo A/V Receivers

Na een aantal nieuwe instapmodellen en diverse middenklasse AV/Receivers heeft Onkyo twee premium modellen geïntroduceerd. Namelijk de Onkyo TX-RZ900 en Onkyo TX-RZ800 AV/Receivers, deze twee modellen ondersteunen Dolby Atmos en DTS:X. Ze beschikken over 7.2 kanalen.

De techniek van de nieuwe Onkyo Receivers

De Onkyo TX-RZ 900 is uitgerust met een high-current Toroidal transformator hiermee wordt het versterkingscircuit van Darlington aangestuurd. De Onkyo TX-RZ800 beschikt over een EI transformator. De Onkyo TX-RZ900 gebruikt voor de front-speakerkanalen een circuit genaamd ‘parallel push-pull amp circuit topology’. Onkyo geeft aan dat ieder elektronisch component speciaal ontwikkeld is om aan de ‘standaarden’ te waarborgen.

Zowel de Onkyo TX-RZ800 als de Onkyo TX-RZ900 zijn voorzien van een 384kHz/32-bit DAC (Hi-Grade Asahi Kasei AK4458) de ruis die ontstaat door het converteren van een digitaal naar analoog signaal wordt beperkt door Onkyo’s VLSC technologie. Aan het videogedeelte is natuurlijk ook gedacht zo wordt 4K Ultra HD ondersteunt, met 4K/60Hz-signalen en het 4:4:4 kleurenspectrum. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kan het videosignaal naar twee zones worden verstuurd.

Streamen
Aangezien we overal waar we zijn draadloze apparaten zien zoals smartphones en tablets zijn deze AV-Receivers op het gebied van streaming ook van alle gemakken voorzien. De Onkyo TX-RZ800 en Onkyo TX-RZ900 kunnen op het netwerk zowel bekabeld als via het WiFi-netwerk worden aangesloten.

Maar ook is er Bluetooth aan boord. Streamen kan o.a. via Airplay en DLNA. Verder is er toegang tot internetradiostations en verschillende streamingsdiensten waaronder Spotify en Deezer. Diverse High-Res audioformaten worden ondersteund bijvoorbeeld FLAC 192/24 en DSD 5.6 MHZ.

Aansluitingen
De Onkyo TX-RZ900 en Onkyo TX-RZ800 zijn uitgerust met aparte speakeraansluitingen voor de hoogte- en de rear surroundkanalen. Versterkte uitgangen voor de 2de zone waarmee digitale audiobronnen naar een andere ruimte gestuurd kunnen worden. Verder zijn er voor de 2de en 3de zone pre/line outs te vinden. Ook kunt u deze twee versterkers al voorversterker gebruiken door het 7.2 multichannel pre out gedeelte. Ook aan de platenliefhebbers is gedacht met de Phono input. De Onkyo TX-RZ 900 heeft een vermogen van 200 Watt per kanaal en de Onkyo TX-RZ800 heeft 185 Watt aan vermogen per kanaal.

Onkyo TX-RZ900

Onkyo TX-RZ900

De Onkyo TX-RZ900 is ontwikkeld voor één doel: puur genieten van het geluid, of het nu om vinylplaten gaat of om een hoogwaardig bestand dat gestreamd wordt.

Onkyo TX-RZ800

Onkyo TX-RZ800

De nieuwe Onkyo TX-RZ800 is ontworpen voor de audiofielen van vandaag de dag met ondersteuning van DTS:X en Dolby Atmos.