Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Multiroom Systemen

In de wereld van Multiroom streaming zijn de verschillende aanbieders constant in beweging. Hier vind u een kort overzicht van de laatste ontwikkelingen per systeem.

Streaming

De streaming markt is ongekend populair, nog steeds groeiende en kent steeds meer aanbieders. Om bij te blijven en marktaandeel te behouden/verkrijgen zullen de fabrikanten moeten blijven innoveren.

HEOS HS2

In Mei van dit jaar heeft Denon de nieuwe generatie Heos aangekondigd. Deze HS2 varianten hebben de oude varianten inmiddels al grotendeels vervangen. Met de HEOS 1, HEOS 3, HEOS 5, HEOS 7, HEOS Link en HEOS Amp is het nu mogelijk te genieten van hoge resolutie audio zoals FLAC, ALAC en WAV tot 24bits/192kHz. Tevens is op de HS2 modellen Bluetooth toegevoegd voor ruimere connectiviteitsopties.
Denon breidt ook haar HEOS systeem uit naar AV Receivers. De verwachtte Denon AVR-X4300H en AVR-X6300H zullen HEOS aan boord hebben.

Yamaha MusicCast op alles

Yamaha heeft alle pijlen gericht op de toekomst. Zodra ze aan Multiroom begonnen, hebben ze het direct groots aangepakt. Meerdere soundbars, Blu-ray spelers, versterkers, receivers, cd spelers, boekenplankspeakers, microsystemen, u kunt het zo gek niet bedenken of Yamaha heeft het WiFi met MusicCast gegeven. Zo brachten ze zelfs een heuse vleugelpiano met MusicCast uit. De nieuwe WXC-50 streamer en WXA-50 streamer/versterker zorgen voor een naadloze verbinding met bestaande apparatuur.

Bluesound High Res

Bluesound richt zich vooralsnog voornamelijk op het leveren van hoge geluidskwaliteit. Zo haalde ze in Mei de High-Res Audio ® certificering binnen en wordt er sinds Juni ondersteuning geboden voor MQA. Toch lijkt Bluesound ook haar blik op verbreding te hebben staan. Met het zusterbedrijf NAD wordt gewerkt aan een integratie van BluOS in NAD apparatuur. Hiervoor zijn al upgrade modules verkrijgbaar.

Sonos Plex

Het is sinds kort mogelijk om muziek op Plex servers via Sonos af te spelen. Hierdoor kunnen ook High-res bestanden worden afgespeeld, alhoewel deze kwaliteit helaas door Sonos weer omlaag wordt gebracht. Deze Plex servers hebben als grote voordeel dat je je eigen muziekcollectie op een ander systeem kunt beluisteren.
Het is niet bekend of Sonos plannen heeft om te verbreden naar een ruimer assortiment. Wel heeft Sonos kenbaar gemaakt zich te gaan richten op besturing via stemherkenning.

Electrocompaniet

Een nieuwkomer op de Multiroom markt is het Noorse Electrocompaniet met het EC Living systeem. Deze compacte high-end draadloze speakers vallen op door hun excellente afwerking, design en niet te vergeten: een zeer verfijnde geluidsweergave.

Multiroom Streaming Speakers

Multiroom Systemen
Multiroom Systemen
Multiroom Systemen
Multiroom Systemen
Yamaha NX-500

Yamaha NX-500

De Yamaha NX-N500 is een stereopaar actieve boekenplankspeakers geschikt voor zowel MusicCast streaming als aansluiting op een televisie.

HEOS 7

HEOS 7

De HEOS 7 is de grootste luidspreker uit de HEOS serie en heeft vijf drivers, twee radiatoren en vijf klasse D versterkers.

Sonos Play:5

Sonos Play:5

Met Trueplay audio optimalisatie kunt u de SONOS Play:5 instellen voor de beste prestaties in de desbetreffende ruimte.

Bluesound Pulse 2

Bluesound Pulse 2

De akoestische eigenschappen en hoge kwaliteit drivers van de Bluesound Pulse 2 zorgen voor een indrukwekkend klankbeeld.

EC Living Tana SL-1

EC Living Tana SL-1

De hoofdspeaker van het EC living systeem, de Tana SL-1 is van absolute topklasse. Electrocompaniet houdt met deze compactspeaker haar naam hoog.

Yamaha WX-030

Yamaha WX-030

De Yamaha WX-030 is een strak uitgevoerde WiFi/Bluetooth speaker en is uitermate geschikt om een stereopaar mee te vormen.