Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

IFA Tentoonstelling 2016

Begin september heeft de jaarlijkse IFA tentoonstelling plaatsgevonden in Berlijn. Hier hebben vele producenten hun nieuwste producten en ontwikkelingen laten zien. Bij dezen een kleine greep uit de vele nieuwe producten.

Internationale Funkausstellung Berlin

Al vele jaren is IFA de plaats bij uitstek om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen op elektronica gebied. De producenten proberen elkaar te overtreffen met uitgebreide opstellingen en demonstraties. Waar het echter echt om draait zijn de nieuwe producten. Wie innoveert waarmee, en hoe is de kwaliteit? Stassen HiFi is gaan kijken om te zorgen dat we de beste producten voor u in het assortiment kunnen nemen.

Harman Kardon Omni 2nd generation

De eerste generatie Omni kent gemengde reviews. Alhoewel het geluid op een goed niveau zit, liet de software en stabiliteit soms te wensen over. Met een als maar groeiende concurrentie op de Multiroom markt heeft Harman Kardon Omni nooit een groot aandeel kunnen pakken. Met de 2e generatie wil Harman Kardon hier verandering in brengen. Het nieuwe assortiment bestaat uit de Omni 10+, Omni 20+, Omni 50+, Omni Bar+ en Omni Adapt+. De Omni 50+ is hierbij spatwaterdicht en voorzien van een oplaadbare accu.

MAGNAT Multiroom & Streaming

Magnat presenteerde twee systemen gericht op streaming. De Magnasphere actieve speakers en het CS Multiroomsysteem, beide bestaande vooralsnog uit twee luidspreker modellen. De Magnasphere 33 en Magnasphere 55 zijn actieve boekenplank en vloerstaande luidsprekers. Een bluetoothzender met diverse inputs stuurt het signaal naar de Magnaspheres. Het CS systeem bestaat uit de Magnat CS10 en Magnat CS40 compact WiFi speakers waarbij de CS10 de draagbare kleine variant is met accupack, en de CS40 de krachtige speaker met passieve radiator, dubbele woofer en dubbele tweeter.

Yamaha NS-5000

Yamaha trekt traditioneel alles uit de kast tijdens de IFA. Zo ook dit jaar met o.a. een demonstratie van hun WiFi MusicCast vleugelpiano. Alhoewel het een schitterend product is, zal het niet snel bij de gemiddelde luisteraar in de kamer komen te staan. De Yamaha NS-5000 trok hiervoor meer onze aandacht. Deze bijzondere, doch grote, boekenplankspeakers produceren een prachtig staaltje muziek en vallen op door de afwijkende driver-positionering en bijzondere materialen.

Onkyo av receivers

Zoals reeds aangekondigd heeft Onkyo drie THX gecertificeerde apparaten toegevoegd aan het assortiment. De Onkyo TX-RZ1100 9.2 kanaals receiver , de Onkyo TX-RZ3100 11.2 kanaals receivers en PR-RZ5100 netwerk controller. Deze stevige apparaten zijn geschikt voor liefhebbers van uitgebreidde en zeer hoge kwaliteit home cinema systemen op zowel audio en video gebied. De nieuwe Onkyo TX-L50 is een stuk bescheidener met 5.1 kanalen maar biedt ook alle streamingopties en signaalverwerking voor de standaard gebruiker.

Pioneer av receivers

Pioneer heeft de 9.1 kanaals SC-LX701, SC-LX801 en de 11.1 kanaals SC-LX901 AV-receivers gepresenteerd. De modellen zullen zijn uitgerust met Multi-Room Audio, wat het mogelijk maakt om in verschillende ruimtes draadloos muziek te luisteren vanaf diverse geluidsbronnen. Ook inbegrepen bij deze AV-receivers zijn de nieuwste netwerkfuncties, waaronder Google Cast en muziekstreaming diensten zoals Spotify. Elk model bevat ook MCACC Pro. Dit automatische Acoustic Calibration systeem zorgt voor de perfecte audioweergave dat zich aanpast aan de omgeving.

Meer onderweg

Over sommige nieuwe apparaten kunnen we nog niet te veel verklappen. U zult echter snel meer van ons horen over o.a. de TEAC NR-7C Netwerk CD Receiver.

IFA Producten

IFA Tentoonstelling 2016
IFA Tentoonstelling 2016
IFA Tentoonstelling 2016
IFA Tentoonstelling 2016
Harman Kardon Omni 50+

Harman Kardon Omni 50+

Deze grootste speaker uit de nieuwe Omni Serie is spatwaterdicht en mee te nemen.

MAGNAT Magnasphere 55

MAGNAT Magnasphere 55

Deze actieve vloerstaande 2,5 weg luidsprekers zijn zeer gemakkelijk in gebruik en geschikt voor bluetooth streaming.

Onkyo TX-RZ3100

Onkyo TX-RZ3100

Dit vlaggenschip van Onkyo is de ultieme drijfkracht achter een 7.2.4 kanaals home-cinema opstelling. Het geluid is accuraat, vol en rijk waardoor u zich volledig in de film waant.

Onkyo PR-RZ5100

Onkyo PR-RZ5100

Update uw thuisbioscoop opstelling met de Onkyo PR-RZ5100. Deze voorversterker, of controller, verwerkt alle signalen op een zeer hoog niveau en stuurt deze naar de eindversterker via RCA of XLR voor een werkelijk immense bioscoopervaring.

Pioneer SC-LX901

Pioneer SC-LX901

Pioneers eerste 11.2 kanaals receiver, de SC-LX901, is voorzien van klasse D versterking en is geschikt voor o.a. DTS:X en Dolby Atmos. Met 4K UltraHD (60p/4:4:4/) upscaling, passthrough en de laatste HDR/BT.2020 standaarden is de Pioneer SC-LX901 zo future proof als mogelijk.

Yamaha NS-5000

Yamaha NS-5000

Voor de ontwikkeling van de Yamaha NS-5000 heeft Yamaha naar haar verleden gekeken. Zo was het doel al het beste van de legendarische NS-30 en NS-20 luidsprekers te nemen en de 21e eeuw in te brengen. Het resultaat is een zeer bijzondere luidspreker.