Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Focal Kanta No 2

Focal biedt een tot nu toe ongekende combinatie van technologieën: het huwelijk van Beryllium, in de nieuwste generatie IAL3-tweeter, met vlas, voor de midrange- en basdrivers. Het resultaat is een nauwkeurig, gedetailleerd geluid dat bruist van warmte en muzikaliteit. Een nieuw tijdperk voor muziekliefhebbers begint met de Kanta No 2!

Focal Kanta

De nieuwste toevoeging aan Focal's Classic Home Audio-collectie, de Kanta N°2, is een volledig nieuw ontwerp van het Franse bedrijf. Door gebruik te maken van veel van de eigen akoestische innovaties met nieuw ontwikkelde technieken, heeft Focal een 3-weg vloerstaande luidspreker gecreëerd die hifi prestaties combineert met een nieuw industrieel ontwerp.

KantaKanta
 

 


De filosofie van Focal, "Made in Fance", heeft het bedrijf ertoe aangezet een aantal van zijn eigen akoestische technologieën te ontwerpen en te ontwikkelen. Er worden zelfs lokaal geproduceerde materialen gebruikt bij de vervaardiging van de luidsprekers. En nu zet het bedrijf deze filosofie voort in de aanpak van zijn Kanta No2, de eerste in een nieuwe reeks compacte luidsprekers.

Hoge frequenties worden gereproduceerd door een nieuwe loepzuivere Beryllium-tweeter, speciaal ontworpen en ontwikkeld voor Kanta. De IAL 3-tweeter combineert de principes van de IAL (Infinite Acoustic Loading) en de IHL (Infinite Horn Loading) tweeters die zijn ontwikkeld voor het vlaggenschip Utopia-assortiment van Focal. Focal's vlasconus, handgemaakt in Frankrijk en gepatenteerd, is al gebruikt in verschillende van de toonaangevende ontwerpen van het bedrijf. Door vlasvezel aan te brengen tussen twee dunne lagen glasvezel, wordt hoge interne demping, hoge geluidssnelheid en hoge buigstijfheid bereikt.

De midrange driver van 1 x 6,5 "(16,5 cm) is uitgerust met een technologie die een must is geworden voor Focal: TMD-ophanging (Tuned Mass Damping). Alle luidsprekerdrivers van Kanta zijn ook uitgerust met NIC-motoren (Neutral Inductance Circuit), die het magnetisch veld stabiliseren om definitie te bieden, terwijl de beter gecontroleerde bas via de 2 x 6.5 "(16,5 cm) basdrivers wordt geleverd.

 

 

 


Het vlaggenschip van Focal, Utopia, heeft lovende recensies voor het geluid verzameld, maar niemand zou ze bijzonder elegant noemen. Eén van de doelstellingen van het bedrijf met het nieuwe Kanta-assortiment was om met een meer stijlvol ontwerp te komen dat zowel de ogen als de oren aansprak. Focal is hier vol gas in gegaan met een indrukwekkend aantal mogelijkheden. De kast is verkrijgbaar in hoogglans zwart of walnoot houtfineer, en elk kan gecombineerd worden met een eigen selectie van vier verschillende kleuren. De hoogglans zwart kast kan worden gecombineerd met in het oog springende Solar Yellow, Gauloise Blue, Carrara White, of gewoon een bijpassend zwart. De walnoot optie biedt een meer ingetogen set van kleuren, waaronder Ivoor, Donkergrijs, Taupe, evenals Gauloise Blue.

 

Kanta

 

 

Kanta

 

Kanta High Fidelity

Focal Kanta No 2
Focal Kanta No 2
Focal Kanta No 2
Focal Kanta No 2
Magnat RV4

Magnat RV4

De Magnat RV 4 bouwt voort op zijn succesvolle voorganger, de RV 3. De ingenieurs van Magnat hebben het doel gesteld met deze hybride high-end versterker de RV3 te overstijgen - en dat is gelukt. De Magnat RV 4 combineert analoog stereo geluid op het hoogste niveau met moderne toevoegingen zoals een digitaal gedeelte en Bluetooth 4.0 met aptX

Hegel H190

Hegel H190

egel presenteert de H190, een versterker met DLNA streamingmogelijkheden waarmee muziek vanaf elk streamingplatform inclusief AirPlay kan worden afgespeeld. Met configureerbare ingangen, een high-end DAC en een koptelefoonuitgang aan de voorzijde geniet u van gebruiksgemak met ultieme geluidskwaliteit.

Sugden Audio A21SE

Sugden Audio A21SE

De special edition A21SE geïntegreerde versterker bouwt voort op de kracht van de klassieke A21. De Sugden Audio A21SE is geupgrade met 50% extra voeding en verhoogde output waardoor de dynamiek nog indrukwekkender wordt.

Marantz PM-14S1 SE

Marantz PM-14S1 SE

De onderdelen van de 14S1SE zoals de ringkerntransformator en componenten van de constructie zijn van uitzonderlijke kwaliteit. De 5mm dikke aluminium afdekplaat en zeer stijve poten reduceren trillingen tot een minimum en garanderen de zuiverste verwerking van audiosignalen. De massief koperen luidsprekeraansluitingen geven moeiteloos een krachtig signaal naar de speakers.

Focal Sopra No3

Focal Sopra No3

Wilt u er een schepje bovenop doen? Bekijk dan de Sopra Serie van Focal.

Focal Aria 948

Focal Aria 948

Wilt u een stapje terug doen? Bekijk dan de Aria Serie van Focal.