Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

Dolby Atmos, 3D geluid vanuit de bioscoop in de woonkamer

Dolby AtmosDolby Atmos is geen compleet nieuw audioformaat. In 2013 waren er wereldwijd al 300 bioscopen die het surroundformaat ondersteunden. Door middel van speciale opnamesoftware en stereo hardware maakt Dolby Atmos het mogelijk een onbeperkt aantal audiotracks naar verschillende speakers in meerdere zones van de bioscoop te sturen om zo een realistische audioweergave die een nog indrukwekkendere surround ervaring geeft aan te kunnen bieden.

Dolby Atmos in de huiskamer

De ontwikkelaars van Dolby hebben nu een manier gevonden om Dolby Atmos ook in de huiskamer te kunnen ervaren. Hierdoor wordt de surround ervaring nog indrukwekkender. Het belangrijkste kenmerk van Dolby Atmos zijn de surroundeffecten die van bovenaf plaatsvinden. Bijvoorbeeld een overvliegende helikopter wordt nog realistischer weergegeven waardoor je als luisteraar het gevoel hebt dat je je midden in de actie bevindt.

De beste manier om Dolby Atmos in je huiskamer te gebruiken is door speakers boven de luisterpositie (in het plafond), te plaatsen. Hiervoor kan je alle soorten speakers gebruiken, maar er is wel een receiver/versterker nodig die Dolby Atmos ondersteund om zo de speakers aan te kunnen sturen.

Hiervoor kan je alle soorten speakers gebruiken, maar er is wel een receiver/versterker nodig die Dolby Atmos ondersteund om zo de speakers aan te kunnen sturen. Er zijn verschillende opstellingen mogelijk waardoor er gebruik gemaakt kan worden van Dolby Atmos, bijvoorbeeld de 5.1.4 opstelling. Deze opstelling bestaat uit de traditionele 5.1-kanaals opstelling, plus vier luidsprekers in de hoogtekanalen. De 7.1.2 opstelling maakt gebruik van de standaard 7.1 opstelling met twee extra hoogtekanalen. De opstelling die je thuis kan gaan gebruiken is afhankelijk van je ruimte en de versterker of receiver die je gaat gebruiken.

Dolby Atmos ruimte

In ons luisterkasteel kunt u Dolby Atmos live ervaren. Hiervoor hebben wij een luisterruimte ingericht met een Dolby Atmos opstelling. Tevens is de luisterruimte voorzien van de nieuwste domotica ontwikkelingen en zijn de speakers in het interieur geïntegreerd.

Vrijblijvend advies aanvragen
Dolby Atmos
Dolby Atmos

Dolby Atmos speakers

Kunt u geen luidsprekers kwijt in het plafond? Of wilt u het plafond hiervoor niet aanpassen? Dan zijn er ook nog andere mogelijkheden om toch gebruik te kunnen maken van Dolby Atmos, namelijk met Dolby Atmos speakers. Deze luidsprekers kunnen volledig en gedetailleerd ‘overhead’ geluid weergeven vanuit de plek waar uw huidige luidsprekers opgesteld staan. Deze luidsprekers beschikken over een geïntegreerde module die het geluid via het plafond naar de luisterpositie weerkaatst. Hierdoor hoeft u dus geen speakers in het plafond te plaatsen. U hebt echter wel nieuwe speakers nodig voor de Dolby Atmos ervaring.

Wilt u geen nieuwe speakers kopen omdat u zeer tevreden bent over uw huidige speakers? Ook dan is er een oplossing om toch te kunnen genieten van Dolby Atmos. Fabrikanten gaan ook Dolby Atmos add-on modules op de markt brengen waarmee u uw bestaande speakers kunt blijven gebruiken. U kunt er dan voor kiezen om alleen speakers aan de voorzijde te voorzien met deze module, maar u kunt ze ook op de speakers aan de achterzijde plaatsen.

Hoe werkt Dolby Atmos?