Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

De vernieuwde SONOS PLAY:5

Vanaf 25 November is de nieuwe versie van de Sonos Play:5 leverbaar. Wat maakt deze speaker bijzonder en wat is er vernieuwd?

Wat en wie is SONOS?

Het Amerikaanse SONOS bestaat sinds 2002 en is sindsdien uitgegroeid tot marktleider van Multiroom-Audio. Het SONOS Wireless HiFi systeem laat audioapparaten via uw thuisnetwerk communiceren met een controller. Hierdoor is streaming van digitale audio mogelijk naar elk apparaat binnen het netwerk. De SONOS onderdelen worden aangestuurd door een controller app met o.a. Spotify, Deezer, Internetradio en NAS ondersteuning.

Het Sonos Multiroom assortiment bestaat uit een soundbar (Playbar), subwoofer (SUB), versterker (CONNECT: AMP), WiFi connector (CONNECT), WiFi signaalversterker (BOOST) en 3 speakers (PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5). Van de grootste speaker, de PLAY:5 komt nu een nieuwe verbeterde versie.

De eerste SONOS Play:5
De SONOS PLAY:5 uit 2009 is voorzien van 5 geïntegreerde klasse D versterkers, gekoppeld aan 1 Subwoofer, 2 Midden-bereik en 2 Tweeter units. Deze opbouw zorgt voor een zeer degelijk frequentiebereik. Ook op hogere volumeniveaus blijft de PLAY:5 goed klinken.

De nieuwe SONOS Play:5
Bij de nieuwe SONOS Play:5 is er gekozen voor drie mid-woofer en drie tweeter modules. De drie tweeters zorgen voor een loepzuivere weergave van de hoge tonen. De drie mid-woofers zorgen voor een getrouwe weergave van de midden- en laagfrequenties. De linker en rechtertweeter zijn naar de linker en rechterkant gericht. Dit zorgt voor betere ruimtevulling en voorkomt interferentie in het hoog bereik.

Nieuw Design
De verschillen in design tussen de oude en nieuwe Play:5  zijn snel zichtbaar. Er is geen voetstuk meer en de Play:5 is in de breedte en diepte iets gegroeid. De grille is nu gemaakt van plastic i.p.v. metaal waardoor de speaker nu bestand is tegen vocht en ook in de badkamer geplaatst kan worden.  “Bovenop” is een touchpad ingebouwd voor de bediening. Of de Play:5 nu verticaal of horizontaal wordt neergezet, het touchpad draait mee.

Trueplay
U kent misschien wel de microfoons die bij een surround set geleverd worden voor een automatische afstemming van de kanalen. Dit principe gebruikt SONOS om zijn speakers te fine-tunen op de akoestiek van de ruimte. U loopt met een iPhone door de kamer terwijl de speaker een test toon uitzendt. Het SONOS systeem doet de rest. Let er wel op dat u dit proces herhaalt als u de speaker verplaatst.

Mogelijkheden
Één Play:5 heeft genoeg kracht om ook middelgrote ruimtes te voorzien van ruimte-vullend geluid. Voor grote ruimtes of verbetering van de luisterervaring kunnen twee play:5’s als stereopaar worden ingesteld. Voeg hier de SONOS Sub aan toe voor een indrukwekkend 2.1 systeem .
I.c.m. de Playbar en Sub maak je met 2x Play:5’s gemakkelijk een 5.1 Home Cinema opstelling.

De nieuwe Sonos Play:5

De vernieuwde SONOS PLAY:5
De vernieuwde SONOS PLAY:5
De vernieuwde SONOS PLAY:5
De vernieuwde SONOS PLAY:5
Sonos PLAY:5

Sonos PLAY:5

Met de nieuwe Sonos PLAY:5 krachtpatser bewijst SONOS wederom waarom ze multiroom-marktleider is en de komende tijd zal blijven.

Sonos PLAY:3

Sonos PLAY:3

De Sonos PLAY:3 is minder krachtig dan de Sonos PLAY:5 maar zeer geschikt voor kleinere ruimtes of als stereopaar.

Sonos PLAY:1

Sonos PLAY:1

De Sonos Play:1 is ideaal als extra speaker voor in de keuken of slaapkamer. Ook is deze speaker zeer geschikt om als satelliet te gebruiken in een surround-opstelling.

Sonos PLAYBAR

Sonos PLAYBAR

Met de Sonos PLAYBAR heeft u een discrete audio-oplossing voor de televisie waar u ook uw muziek naartoe kan streamen.

Sonos SUB

Sonos SUB

Afhankelijk van uw opstelling en muziekvoorkeur kunt u de krachtige Sonos SUB koppelen aan één of meerdere SONOS apparaten.

Sonos CONNECT

Sonos CONNECT

Ja, voor Multiroom compact speakers zijn SONOS speakers erg goed. Ze kunnen echter niet snel op tegen een degelijke losse versterker(s)-luidsprekercombinatie. Gebruik de Sonos CONNECT om naar uw bestaande HiFi opstelling te streamen.