Whatsapp
Whatsapp
Bel mij terug
Bel mij terug
Contact
Contact
 

MBL 1621A

MBL ontdekte dat materiaal zoals koper en aluminium een eigen klanksignatuur kon introduceren. Het Philips cdpro mechanisme in de 1621 is dan ook gebouwd op een gelijmd compound van verschillende materialen. Er is daardoor absoluut geen resonantie. Bij mechanische activering van dit compound hoor je alleen een korte droge tik. In het loopwerk is ook de invloed van de foutcorrectie aangepakt.

Middels het meten van pink noise is het subchassis voorzien van drie spiders met een tuning frequentie van 13 Hz. Dat maakt dat de foutcorrectie minder vaak hoeft in te grijpen

Lees verder

. De elektronica van het loopwerk heeft een stabiele ‘ground’ gekregen. Dat werd onder andere bereikt door de positie van de ‘windings’ (trafo’s en spoelen) op de boards verschillend te maken. Misschien de meest opvallende ontdekking bij MBL was dat er in de ruimte waar de cd draait staande golven kunnen ontstaan als gevolg van turbulentie. Deze hebben invloed op het geluid. Het cd-compartiment van de 1621 is dan ook helemaal doorgerekend. De ‘centrifugeklep’ geeft het compartiment verschillende hoogtelevels, waardoor de turbulentie afneemt.

Sereniteit is een van de problemen die centraal staan in muziek. Muziek is echt vloeiend wanneer ze met innerlijke rust wordt gespeeld, zelfs bij de meest fulminante tempi. Het MBL CD-transport 1621 A is een vreemde voor dergelijke problemen. Zijn zeer selectieve CDM Pro-aandrijfeenheid kan zelfs het meest genuanceerde signaal perfect weergeven.

De zeer degelijke behuizing is vrij van alle vormen van interferentie. Om het hoogste stabiliteitsniveau te bereiken, is de aandrijfunit gemonteerd op een massief blok dat door een fijn afgesteld subchassis uit de omgeving is gedesloceerd. Dankzij de weergaloze sereniteit van de interne werking van de mbl 1621 A, hoor je alleen het onvervalste signaal in zijn pure vorm. Dat betekent muziek in zijn volledige natuurlijke bloei.

Prijs op aanvraagper stuk

Alle vermelde prijzen zijn per stuk en inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.

Specificaties van de MBL 1621A

Type Speler
CD Transport
Uitgangen
 XLR RCA
Afmetingen (H x B x D)
 200 x 480 x 445mm
Gewicht
26kg
Overige
3 beam laser
Kleur
Zwart met goude elementen
Garantie
5 jaar

Video van de MBL 1621A

Alle vermelde prijzen zijn per stuk en inclusief 21% BTW, tenzij anders vermeld.